Yksi kaupunki tarvitsee vähemmän hallintoa kuin viisi pienempää kuntaa – Tyrvään Sanomat selvitti, miten Sastamalan liitoskuntien entiset johtovirat hoidetaan nykyisin - Uutiset - Tyrvään Sanomat

Yksi kaupunki tarvitsee vähemmän hallintoa kuin viisi pienempää kuntaa – Tyrvään Sanomat selvitti, miten Sastamalan liitoskuntien entiset johtovirat hoidetaan nykyisin

Laskimme myös, paljonko kuntaliitos säästää tältä osin rahaa. Juttu sisältää taulukoita, joista näkee, miten virat ja virkamiehet ovat muuttuneet Sastamalan aikana.

Kaupunginvaltuuston kokousta yleisölehtereillä seuraamassa viranhaltijoista talousjohtaja Elina Alajoki (vas.), laatujohtaja Marja-Leena Parto-Koski, kasvatusjohtaja Pekka Kares, tekninen johtaja Kimmo Toukoniemi ja sosiaali- ja terveysjohtaja Päivi Tryyki (taustalla oikealla).

4.7.2019 6:00

Sastamalan alkuvuosina liikkui paljon puheita kaupungin työntekijäkunnan hallinnollisesta tyhjäkäynnistä. Nyt tarkastellen puheissa oli ja ei ollut totuuspohjaa – näkökulmasta riippuen.

Ennen kuntaliitoksia Vammalassa, Suodenniemellä, Mouhijärvellä, Äetsässä ja Kiikoisissa oli 26 keskeistä johtaja- tai päällikkövirkaa. Nyt näistä viroista on lakannut noin kymmenkunta, kun virkamiehen eläköityessä tai itse irtisanoutuessa virkoja ei enää täytetty, vaan työt jaettiin muille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos