Esitys: Tornihuvila museon näyttelytilaksi, kivinavetalle "elinvoimaa vahvistavaa" käyttöä

Museolle kivinavetta ei ole paras mahdollinen paikka. Tilatyöryhmän mukaan vaihtoehtoja oli neljä: täysremontti, pienremontti, ei tehdä mitään.

7.9.2017 12:05

Sastamalan kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg esittää, että Pukstaavin pihapiirissä sijaitsevasta Tornihuvilasta tehdään Sastamalan seudun museon näytteytila.

Peruskorjattu Tornihuvila on vaajaakäytössä. Museon näyttelytoiminnan siirtäminen Tornihuvilaan tehostaisi henkilöstön käyttöä sekä tukisi Herra Hakkaraisen talon ja Pukstaavin kehittymistä muodostaen yhtenäisen matkailullisen kokonaisuuden.

Tornihuvilassa on sosiaalitilat, työtilat ja siellä on huomioitu myös esteettömyys. Lisäksi rakennus on kulttuurihistoriallisesti merkittävä.

Malmberg esittää, että varastoitavien museoesineiden tilaksi osoitetaan Stormin vanha koulu, koska se on kustannustehokkain vaihtoehto ja siellä jo nykyisinkin sijaitsee osa museoesineitä.

Kivinavetalle etsitään muuta, ensisijaisesti alueen elinvoimaa vahvistavaa käyttöä.

Kivinavetan saneeraus ei ole mukana Sastamalan valtuuston investointisuunnitelmassa 2017-2019 eikä

myöskään investointipainelistalla vuosille 2020-2022. Lisäksi suunnitelmissa esitetyt investoinnit ylittävät merkittävästi kaupungin normaalin investointitason.

Museokokoelmien haltuunotto on tarkoitus käynnistää välittömästi ja siihen varataan 30 000 euron määräraha vuodelle 2018. Tavoitteena on kokoelman museaalisen arvon korostaminen ja sitä kautta tilatarpeen selkeä vähentäminen.

Kaupunginhallitus käsittelee Malmbergin esityksiä ensi maanantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos