Tyrväänkylään tulossa pieni pätkä pyörätietä ja valoa ehkä vuonna 2021 – Ely-keskukselta ei rahaa liikene, koska käyttö on liian vähäistä - Uutiset - Tyrvään Sanomat

Tyrväänkylään tulossa pieni pätkä pyörätietä ja valoa ehkä vuonna 2021 – Ely-keskukselta ei rahaa liikene, koska käyttö on liian vähäistä

24.11.2018 18:00

Tyrväänkylän koulun lähistölle ehdotetaan kevyen liikenteen väylän rakentamista nykyisen väylän päästä Huhtaniituntielle asti noin 200 metrin matkalle. Tarkoitus on, että reitti Huhtaniituntien päästä Tyrväänkylän koululle ja edelleen kohti keskustaa saadaan turvalliseksi.

Sastamalan kaupunki aikoo käynnistää suunnittelun vuonna 2019 yhdessä ely-keskuksen kanssa. Väylä rakennetaan määrärahojen puitteissa, alustavan arvion mukaan vuonna 2021, ehdottaa Sastamalan kaupungin tekninen johtaja Kimmo Toukoniemi. Myös tievalaistusta jatkettaisiin Huhtaniituntielle asti.

Tekninen lautakunta käsittelee tiistaina asiaa, joka sai alkunsa valtuustoaloitteesta jo vuonna 2015.

Kevyen liikenteen väylän ja valaistuksen jatkamista Huhtaniituntieltä valtatie 12:lle asti edistetään yhteistyössä ely-keskuksen kanssa ja ne pyritään rakentamaan määrärahojen puitteissa tulevina vuosina, tarvittaessa vaiheistaen.

Ennen aloitteen lopullista käsittelyä on odotettu Huhtaniituntielle sijoittuvan kallionottohankkeen lupakäsittelyn ratkeamista. Kallionottohankkeen ympäristölupa on annettu korkeimmassa hallinto-oikeudessa kesäkuussa ja toiminta alueella on käynnistynyt.

Lähes 2 kilometrin pätkälle ei ole rahaa

Kevyen liikenteen väylän ja valaistuksen jatkaminen Huhtaniituntieltä valtatielle 12 on lähes kahden kilometrin mittainen osuus. Väylän toteutuskustannus on arviolta noin 400 000 euroa ja valaistuksen noin 60 000 euroa. Kevyen liikenteen väylää ei ole osuudelle helppo tehdä, koska rakennuksia on niin lähellä ajorataa.

Sastamalan kaupungin mukaan nykyisellä tienpidon rahoitustasolla ely-keskuksen osallistuminen ainakaan merkittävällä summalla hankkeeseen on hyvin epätodennäköistä. Valojen pystyttäminen jää kaupungin tehtäväksi kokonaan, sillä Tyrväänkyläntien liikennemäärien vähäisyydestä johtuen ely-keskus ei siihen osallistu.

Kevyen liikenteen väylätarpeita on Sastamalan alueella useita ja määrärahat huomioiden niiden toteutusjärjestystä joudutaan priorisoimaan. Kävely- ja pyöräilyohjelman laadinnan myötä niihin saattaa olla mahdollista saada myös liikenne- ja viestintäministeriön investointiavustusta, mikä voi nopeuttaa väylien toteutumista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset