Keikyän uimahallin akuutit korjaustarpeet selvitetään – Kävijämäärä tuplaantunut sen jälkeen, kun Kiikan halli suljettiin - Uutiset - Tyrvään Sanomat

Keikyän uimahallin akuutit korjaustarpeet selvitetään – Kävijämäärä tuplaantunut sen jälkeen, kun Kiikan halli suljettiin

Keikyän uimahallin jatko on herättänyt paljon kysymyksiä. Yllätyksenä korjaustarpeet eivät tulleet.

17.1.2019 9:04

Keikyän uimahallissa havaittiin viime viikolla kattovuoto ja hallin jatkosta on tullut Sastamalan kaupungille paljon kysymyksiä.

Sastamalan kaupunki ja hallin omistava Kemira Oyj ovat tällä viikolla sopineet menettelystä, jolla hallin toimintaa pyritään jatkamaan mahdollisesti vielä muutaman vuoden ajan.

–Vuonna 2012 uimahallin kuntoarvion toteuttanut A-Insinöörit tekee Keikyän halliin tarkastuksen ja laatii listan hallin akuuteista korjauskohteista. Kemira laatii listan perusteella kustannusarvion ja kaupunki päättää sen jälkeen, lähteekö se rahoittamaan korjauslistan toimenpiteitä, kertoo Sastamalan kaupungin tekninen johtaja Kimmo Toukoniemi.

Ympäristöterveydenhuolto antaa tarvittaessa lausunnon uimahallin korjauslistasta.

Hallin korjaustarpeet olivat tiedossa

Tammikuun alussa tehdyn terveysvalvonnan tarkastuskäynnin perusteella Sotesin terveysvalvonnan johtajan Risto Ekosen tarkastuskertomukseen on kirjattu, että tarkastuksessa todettujen epäkohtien perusteella uimahalli tulee laittaa käyttökieltoon tai korjata nopeasti.

Keikyän hallissa on tehty kuntoarvio vuonna 2012 ja silloin on tiedostettu hallin kunto sekä korjaustarpeet.

Toukoniemen mukaan hallin toimintoja pyritään jatkamaan remonttiin asti mahdollisimman normaalisti.

Sastamalan kaupungin sisäilmatyöryhmä linjaa asiaa kokouksessaan perjantaina henkilöstön turvallisuuden näkökulmasta.

2500 kävijää kuukaudessa

Sastamalan kaupunki vastaa Keikyän uimahallin käyttökuluista, mutta hallin omistaa Kemira Oyj. Kaupunki ei maksa hallista vuokraa.

Hallissa käy viikossa keskimäärin 300 maksanutta asiakasta. Tämän päälle tulevat koululaisuinnit. Kaikkiaan kävijöitä on kuukaudessa noin 2500.

Kävijämäärä on tuplaantunut sen jälkeen, kun Kiikan uimahalli suljettiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos