Jos palkkaat nuoren kesätöihin, Sastamalan kaupunki voi maksaa osan palkasta – Tavoite työllistää 120 nuorta - Uutiset - Tyrvään Sanomat

Jos palkkaat nuoren kesätöihin, Sastamalan kaupunki voi maksaa osan palkasta – Tavoite työllistää 120 nuorta

Sastamalan kaupunki tukee nuorten kesätyöllistymistä myöntämällä yrityksille tukea nuorten palkkaamiseen.

30.1.2019 11:20

Sastamalalainen yrittäjä, tarvitsetko kesällä kesätyöntekijän? Jos vastaat kyllä, sinulla on mahdollisuus saada Sastamalan kaupungilta kesätyöllistämistukea.

Sastamalan kaupunki on varautunut tukemaan 120 sastamalalaisen nuoren kesätyöllistymistä tulevana kesänä. Yritykselle myönnetään työllistämistukea 300 euroa per nuori. Bruttopalkkaa on maksettava nuorelle vähintään 600 euroa.

Tänä vuonna kaupunki tukee vuosina 1999–2003 syntyneiden nuorten kesätyöllistymistä.

Kesätyöllistämistuki on tarkoitettu Sastamalassa toimiville yrityksille, maatiloille ja yhteisöille.

Tuen hakijalla on oltava y-tunnus, eikä kesätyöntekijä saa olla yrittäjän perheenjäsen tai osakas yrityksessä.

Tavoite työllistää 120 nuorta

Viime vuonna kaikki tukea hakeneet ja kriteerit täyttäneet saivat sen. Hakijoita oli viime vuonna 85 ja tukea oli jaossa 120:lle nuorelle.

Sastamalan elinkeinojohtaja Ursula Lumme sanoo, että mikäli hakijoiden määrä jää alle 120, voidaan yritykselle myöntää tukea useamman nuoren palkkaamiseen.

–Tavoite on, että 120 sastamalalaista nuorta saadaan työllistettyä.

Kaupunki aikoo jakaa kesätyöllistämistuesta kertovia mainoskortteja nuorille, jotta nämä voivat hakea kesätyöpaikkaa ja esitellä tukimahdollisuutta edelleen työnantajille.

Kesätyöllistämistuen hakuaika alkaa 12. helmikuuta. Tukea on haettava huhtikuun loppuun mennessä.

Tukihakemukset voi postittaa osoitteeseen Sastamalan kaupunki, Kesätyöllistämistuki, PL 23, 38201 SASTAMALA tai lähettää sähköpostitse osoitteeseen sastamala@sastamala.fi.

Tukea 4H-yrittäjälle

Sastamala tukee myös 4H-yrittäjinä itsensä työllistäviä nuoria. 4H-kesäyrittäjyystukea voivat saada 13–20-vuotiaat sastamalalaiset nuoret, jotka ovat sastamalalaisen 4H-yhdistyksen jäseniä, suorittaneet 4H-yrittäjäkoulutuksen ja perustavat 4H-yrityksen.

4H-yrittäjälle myönnetään 200 euroa tukea, josta ensin 50 euroa starttirahaa ja myöhemmin 150 euroa lisätukea. Tukea myönnetään 15 ensimmäiselle hakijalle.

4H:n tukihaku alkaa 1. huhtikuuta. Sitä ennen Sastamalassa järjestetään 4H-yrittäjyyskurssi 8. ja 15. maaliskuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos