Sote-uudistus: Kiikoisten, Suodenniemen ja Äetsän lääkäripalvelut edelleen liipaisimella – "20 minuutin matka-aikaa terveyspisteelle ei voi kaikille luvata", sanoo Pirkanmaan muutosjohtaja - Uutiset - Tyrvään Sanomat

Sote-uudistus: Kiikoisten, Suodenniemen ja Äetsän lääkäripalvelut edelleen liipaisimella – "20 minuutin matka-aikaa terveyspisteelle ei voi kaikille luvata", sanoo Pirkanmaan muutosjohtaja

Nämä eivät ole levinneitä joulukuusia vaan asukkaiden etäisyyksiä Pirkanmaan julkisen sektorin terveysasemille, joita on tässä esimerkissä enää 25. Kartalla näkyvät myös Kiikoisten, Suodenniemen eikä Äetsän terveysasemat, mutta niihin ei suuntaudu viivoja. Kyseessä on Pirkanmaan sote-uudistuksen valmisteluaineistoon sisältyvä esimerkki. Mitään päätöksiä ei ole vielä tehty.

14.2.2019 6:00

Jos sote-uudistus toteutuu, päättää Pirkanmaan maakuntavaaleissa valittava valtuusto vuonna 2020 sen, minkä verran julkisen puolen terveysasemia maakuntaan jää.

Nyt maakunnan sote-uudistuksen valmistelijoiden vankkurit ovat jo siirtyneet Pirkanmaan lounaiselle alueelle. Ennen sitä valmistui ensimmäisenä Pirkanmaan eteläisen alueen suunnitelma, jonka mukaan kasvavan eteläisen alueen palveluverkko säilyy pääsääntöisesti nykyisellään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos