Joutsenten reitti jakoi yli 220 000 euroa rahaa – Nämä hankkeet saivat rahoitusta Sastamalassa - Uutiset - Tyrvään Sanomat

Joutsenten reitti jakoi yli 220 000 euroa rahaa – Nämä hankkeet saivat rahoitusta Sastamalassa

Joutsenten reitti myönsi rahoitusta Ellivuoren alueen matkailun kehittämiseen.

15.2.2019 11:02

Ellivuoren alueen matkailun kehittäminen, Lantula-talon energiatehokkuuden parantaminen ja Kauppahuone Soinisen konehankinnat saavat rahoitusta Joutsenten reitiltä.

Leader Joutsenten reitin hallitus käsitteli viime kokouksessaan kuusi hankehakemusta, joista viiden rahoitusta päätettiin puoltaa osana Luova Laakso 2020 -kehittämisstrategian toteuttamista. Yksi hakemus hylättiin.

Uusia luontoreittejä ja led-valot

Sastamalan kaupungin Ellivuori Resortin elinkeinollisessa kehittämishankkeessa satsataan koko Pirkanmaan mittakaavassa merkittävän matkailupalvelukeskittymän markkinoinnin, verkostojen ja yhteistyön kehittämiseen. Osana hanketta suunnitellaan uusia luontoreittejä Ellivuoresta Karkkuun ja Kärppälään. Reiteillä huomioidaan niin patikointi-,pyöräily- kuin ratsastusmahdollisuudetkin.

Lantulan seudun kyläyhdistyksen investointihankkeessa parannetaan Lantula-talon energiatehokkuutta uusimalla valaistus led-valoiksi ja järkeistämällä sähkönkäyttöä. Myös kylätalon esteettömyys ja käytettävyys paranevat, kun huoneiden väliset kynnykset poistetaan.  

Kauppahuone Soininen Oy:n yritysinvestointihankkeessa hankitaan lasileikkuri ja -hiontakone, joiden avulla Vammalassa toimiva yritys pystyy valmistamaan lasikaiteita nykyistä kilpailukykyisempään hintaan ja lyhentämään niiden toimitusaikoja. Investointi mahdollistaa myös yrityksen tuotevalikoiman laajentamisen. Hankkeella tavoitellaan neljänneksen kasvua liikevaihtoon ja kahta uutta työpaikkaa nykyisten viiden lisäksi.

Kauppahuone Soininen on sastamalalainen perheyritys, joka valmistaa muun muassa aitoja ja portteja koteihin ja yrityksiin.

Nämäkin saivat rahoitusta

Joutsenten reitin EU-rahoitusta saavat myös Sasky koulutuskuntayhtymän Matkailun elinvoimaa kolmostiestä -hanke Hämeenkyrö-Ikaalinen-Parkano-Kihniö-Jämijärvi-alueella sekä Vampulassa toimiva Niko Jalonen tmi, joka investoi uuden korjaamohallin koneisiin ja laitteisiin.

Seuraavan kerran huhtikuussa

Nyt puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 224 000 euroa, josta julkisen tuen osuus on 74 prosenttia. Joutsenten reitin ohjelmakaudella 2014–2020 puoltamien hankkeiden kokonaismäärä nousi jo 156:een. Näihin hankkeisiin on puollettuna jo lähes 70 prosenttia kuluvankin vuoden rahoituskehyksestä.

Hankepuoltoja voidaan kuluvalla ohjelmakaudella tehdä ensi vuoden 2020 syksyyn asti.

Seuraavan kerran hakemuksia käsitellään tiistaina 9. huhtikuuta. Tähän kokoukseen tulevien hakemusten jättämisen takaraja on perjantai 29. maaliskuuta kello 12.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos