Tyrvään Sanomien vaalikone aukesi – Katso, ketkä ovat sinulle sopivimmat ehdokkaat

Vaalikone avautui perjantaina.

Tyrvään Sanomien verkkosivuilla auennut Alma Median vaalikone kertoo, mitä mieltä eduskuntavaalien ehdokkaat ovat näistä ja yli kahdestakymmenestä muusta ajankohtaisesta, suomalaisia puhuttavasta teemasta. Vaalikone löytyy Tyrvään Sanomien verkkosivuilta yläpalkista. Pääset vaalikoneeseen myös tästä linkistä.

Kysymyksiä kaikista vaalipiireistä

Vaalikoneessa on 25 kysymystä, joista viisi on Pirkanmaan vaalipiiristä. Vaalipiiri määrittyy vaalikoneeseen ilmoitettavan asuinpaikan perusteella. Vaalikoneen voi halutessaan tehdä useita kertoja ja kokeilla vaikka kaikkia vaalipiirejä.

Vaalikone ehdottaa käyttäjälle sopivia ehdokkaita jo heti kolmen ensimmäisen vastauksen jälkeen, mutta tarkimman tuloksen saa, kun malttaa vastata kaikkiin 25 kysymykseen. Halutessaan voi merkitä osan kysymyksistä itselleen erityisen tärkeiksi, jolloin kone painottaa niitä laskiessaan sopivia ehdokkaita.

Kysymykset ovat väittämiä, joihin ehdokkaat ottavat kantaa kertomalla ovatko samaa vai eri mieltä, vai jotain siltä väliltä. Ehdokkaat ovat voineet myös perustella vastauksiaan. Kaikki perustelut ovat vapaasti nähtävillä.

Ehdokkaat asetetaan arvokartalle

Vaalikone laskee käyttäjälle sopivimpien ehdokkaiden lisäksi myös sopivimmat puolueet. Sekä vaalikoneen ehdottamat ehdokkaat että puolueet laitetaan myös arvokartalle. Liberaali-konservatiivi ja oikeisto-vasemmisto -akselille sijoitetaan käyttäjän ja kolmen hänelle sopivimman ja kolmen vähiten sopivan ehdokkaan ja puolueen symbolit.

Vaalikonetta voi käyttää sekä mobiililaitteella että tietokoneella. Tyrvään Sanomien toimitus tekee vaalikoneeseen vastanneiden ehdokkaiden vastausten perusteella juttuja vaalikoneen julkaisemisesta eduskuntavaaleihin asti.

Vaalikoneessa on yli 2 300 ehdokkaan tiedot. Näistä 2 149 ehdokasta on vastannut kysymyksiin. Ehdokkaita on kaikista vaalipiireistä. He kertovat vaalikoneessa myös vaalilupauksensa ja hieman taustatietoja itsestään.

FAKTA

Alma Median vaalikone

Mukana on 2 149 eduskuntavaaliehdokkaan vastaukset.

Vaalikoneessa on yhteensä 80 kysymystä.

Yleisiä kysymyksiä on 20, jonka lisäksi jokaisesta vaalipiiristä on viisi vaalipiirikohtaista kysymystä.

Vastaamalla ehdokkaiden kanssa samoihin kysymyksiin, voi vaalikoneesta hakea itselleen sopivimmat ehdokkaat ja puolueet.

Vaalikone avautui käyttäjille perjantaina 15.3.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos