Katso tallenne suorasta lähetyksestä: Hoitajien ulosmarssi Tays Sastamalasta – ”Kuntapäättäjien käsitys erikoissairaanhoidon todellisesta hintatasosta on hämärtynyt” - Uutiset - Tyrvään Sanomat

Katso tallenne suorasta lähetyksestä: Hoitajien ulosmarssi Tays Sastamalasta – ”Kuntapäättäjien käsitys erikoissairaanhoidon todellisesta hintatasosta on hämärtynyt”

19.12.2019 12:45

Tehyn Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ammattiosasto 366 järjesti ulosmarssin torstaina viidestä sairaalasta Pirkanmaalla, myös Sastamalassa.

Ulosmarssin takia ei keskeytetty toimintoja, jotka akuutisti varmistavat potilaiden henkeä tai turvallisuutta.

Ammattiosaston mielestä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston päätös jättää ensi vuoden budjetti 35 miljoonaa euroa alijäämäiseksi on väärä, hätiköity ja päätöksen uudelleenarviointia vaaditaan.

Tyrvään Sanomat lähetti ulosmarssin Sastamalan sairaalasta suorana lähetyksenä. Voit katsoa tallenteen tästä:

Ammattiosaston sastamalalainen puheenjohtaja Leena Saarela toteaa, että päätös ruuhkauttaa päivystyksen ja hidastaa hoidon saantia myös kiireellisissä tapauksissa.

Saarelan mielestä kuntapäättäjien käsitys erikoissairaanhoidon todellisesta hintatasosta on hämärtynyt. Hänen mukaansa hoitavien käsien vähentäminen johtaa väistämättä hoidon laadun heikkenemiseen, hoitoon pääsyn viivästymiseen ja jonojen kasvamiseen.

Ammattiosaston mukaan säästöpäätös ei tue sairaanhoitopiirin strategiaa hyvästä hoidosta. Päätös vaikuttaa sairaalan toimintaedellytyksiin, potilaiden hoitoon, tutkimukseen ja kehittämiseen. Päätöksestä kärsivät ennen kaikkea potilaat ja kuntalaiset.

Ammattiosasto muistuttaa, että sairaanhoitopiirin yt-neuvottelut johtivat määräaikaisuuksien vähentämiseen. Hintoja on alennettu kahtena vuotena kuntien talouden helpottamiseksi, ja taseeseen kertynyt ylijäämä on palautettu kuntiin niiden vaatimuksesta.

Ammattiosaston mukaan epärealistiset talousarviot ovat johtaneet kiristyneeseen ilmapiiriin. Henkilökunta on työskennellyt jo vuosia kovan paineen ja kuormituksen alla, joten henkilöstöstä ei voida enää leikata.

Ulosmarssit järjestettiin torstaina samanaikaisesti myös Tampereella Taysin keskussairaalassa ja Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä Nokialla sekä Tays Valkeakoskella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos