Pirkanmaan Vuoden yrittäjä -palkinnon saavat Jenni ja Peter Dörig Sastamalasta – ”Oleellisia sanoja ovat rohkeus ja periksiantamattomuus” - Uutiset - Tyrvään Sanomat

Pirkanmaan Vuoden yrittäjä -palkinnon saavat Jenni ja Peter Dörig Sastamalasta – ”Oleellisia sanoja ovat rohkeus ja periksiantamattomuus”

Peter ja Jenni Dörig ovat Herkkujuustolan yrittäjiä Häijäässä.

3.12.2019 18:30

Sastamalalaiset Jenni ja Peter Dörig ovat vuoden 2019 Pirkanmaan maakunnalliset Vuoden yrittäjät.

Palkinto luovutettiin tänään tiistaina sveitsiläis-suomalaiselle pariskunnalle Pirkanmaan Yrittäjien juhlassa Sketsiteatteri Palatsilla Tampereella.

Dörigit totesivat tuoreeltaan, että tunnustus vetää melkein sanattomaksi. Palkinto oli pariskunnalle myönteinen yllätys. Tunnustuksen arvoa nostaa yrittäjien mielestä se, että päätöksen ovat tehneet kollegat eli toiset yrittäjät, kertoo Pirkanmaan Yrittäjät tiedotteessaan.

Valittiin ykköseksi 9 000 yrityksen joukosta

Vuoden yrittäjän valinnan teki Pirkanmaan Yrittäjien hallitus liki 9 000 jäsenyrityksen joukosta.

Pirkanmaan Yrittäjien puheenjohtajan Janne Vuorisen mukaan Dörigien yritystarinassa oleellisia sanoja ovat rohkeus ja periksiantamattomuus, joita on kumpaakin tarvittu vuosien varrella.

Vuorisen mukaan Herkkujuustola on myös erinomainen esimerkki onnistuneesta maahanmuuttajayrittäjyydestä, sillä Peter Dörig toi Suomeen sellaisen osan kotimaansa kulttuuria, jolla on selvästi ollut kysyntää.

Uudet tilat, työllistää 14 kokopäiväistä

Viime vuonna yritys sai valmiiksi historiansa isoimman investoinnin, kun Herkkujuustolan uuden toimipisteen ovet avattiin Porintien kupeeseen Häijäässä.

Juustolan lisäksi tiloissa toimii myös ravintola ja kahvila. Yritys työllistää pariskunnan lisäksi 14 kokopäiväistä työntekijää. Heistä kuusi työskentelee juustolassa, kahdeksan ravintolapuolella.

Aiemmin pariskunta on palkittu vuonna 2011 Mouhijärven Vuoden yrittäjinä.

Juustomestarin koulutuksen kotimaassaan Sveitsissä saanut Peter Dörig perusti Herkkujuustolan Mouhijärvelle vuonna 2002. Ennen juustoyrittäjäksi ryhtymistään hän työskenteli rekkakuskina nokialaisessa kuljetusyrityksessä.

Juustolan Dörig perusti, koska suomalaisista kaupoista ei löytynyt hänen kotimaastaan tuttuja juustomakuja.

Yrityksen myyntiluvut ovat kasvaneet vuodesta toiseen. Herkkujuustolan käyttämä raakamaito kerätään lähialueen tiloilta ja tuote on sopinut lähiruokabuumiin.

Jenni Dörig siirtyi perheyritykseen töihin täysipäiväisesti kymmenen vuotta perustamisen jälkeen.

Jenni ja Peter Dörig tarjoavat Herkkujuustolan tiloissa itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta kakkukahvit kaikille poikkeaville.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos