Huutava pula työntekijöistä jatkuu metallialalla – Vexve Oy:n toimitusjohtaja: "En usko, että Suomessa on työttömänä yhtään koneistajaa, jolla on asenne kohdallaan" - Uutiset - Tyrvään Sanomat

Huutava pula työntekijöistä jatkuu metallialalla – Vexve Oy:n toimitusjohtaja: "En usko, että Suomessa on työttömänä yhtään koneistajaa, jolla on asenne kohdallaan"

Ajattelitko, että metallityö on likaista, raskasta ja huonosti palkattua? Väärin. Robotit ja automatiikka ohjaavat koneistajien työtä nykyään. Palkkakin on kilpailukykyinen.

Vammalan ammattikoulun koneistusalan toisen vuoden opiskelija Paavo Hakala mittaa uuden robotin ja vuonna 2015 hankitun sorvin avulla valmistetun karaholkin reiän halkaisijaa.

26.11.2019 18:01

Tehdashalli on pimeä ja likainen. Mies hitsaa kädet öljystä mustana ja kipinät sinkoilevat kattoon asti. Tämä mielikuva elää tiukassa, mutta on väärä. Vexve Oy:n toimitusjohtaja Jussi Vanhanen sanoo, että metalliteollisuudessa on huutava pula työntekijöistä eikä tilannetta edistä vanha, nuutunut mielikuva alasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos