Olitko Häijään Tanssikrouvilla perjantaina? Tarkkaile oireita – Tämä on Sastamalan koronatilanne tällä hetkellä

Häijään Tanssikrouvi on yksi paikoista, jossa on voinut viime päivinä altistua koronavirukselle.

18.11.2020 8:37

Häijään Tanssikrouvilla on saattanut tapahtua korona-altistumisia viime viikon perjantai-iltana. Satakunnan sairaanhoitopiiri tiedotti tiistai-iltana uusista altistumistapauksista, ja näistä yksi sijoittui Sastamalaan.

Tanssikrouvin altistumiset ovat voineet tapahtua perjantaina 13. marraskuuta kello 21:n jälkeen.

Satakunnan sairaanhoitopiiri tiedotti myös toisesta tanssipaikkaan liittyvästä altistumisesta. Se on voinut tapahtua Harjavallan Viihteen Valtatie V2 tanssilavalla lauantai-iltana 14. marraskuuta kello 20-24.

Lähikontaktit karanteenissa –  Jos olit paikalla, tarkkaile oireita

Porin tartuntatautiviranomaiset ovat asettaneet lähikontakteiksi tunnistetut karanteeniin. Muiden altistumispaikoissa kyseisenä ajankohtana asioineiden tulee tarkkailla oireitaan. Mikäli ilmaantuu vähäisiäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tulee hakeutua testiin omaan terveyskeskukseen.

Tyypillisiä oireita ovat kuume, yskä, nuha, kurkkukipu, maku- tai hajuhäiriö tai ripuli. Oireettomia henkilöitä ei ole syytä tutkia.

Sastamalassa ei uusia tartuntoja lokakuun jälkeen

Koronatilanne Satakunnassa on muuttunut viimeisten päivien aikana selvästi huonompaan suuntaan. Sastamalassa uusia tartuntoja ei ole todettu THL:n tilaston mukaan 30. lokakuuta jälkeen.

Sastamalalaisilla todettujen tartuntojen kokonaismäärä on tällä hetkellä 31, joista 15 on peräisin kevään epidemia-aallon ajalta.

Oireiden alettua koronatestiin

On tärkeää, että koronanäytteisiin hakeudutaan nopeasti oireiden alettua ja vastausta odotetaan kotona kontakteja välttäen.

Perusasiat ovat edelleen tärkeimpiä: Hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen ja turvavälien pitäminen.

Lisäksi on syytä käyttää kasvomaskia, jos etäisyyksiä ei voida pitää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos