Miten käy koulujen, kirjastojen ja keskustan kehittämisen? Näin Sastamalan kaupunginjohtaja vastaa 13 keskeiseen kysymykseen

Sastamalalaisten kuntaverotus kiristyy ensi vuonna ja voimaan astuvat 5 miljoonan euron säästöjä tavoittelevat sopeutustoimet. Mitä nämä tarkoittavat käytännössä?

Sastamalan kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg sanoo, että vaikka sopeutusten, veronkorotusten, palveluverkkoselvitysten ja koronan vuosi on ollut haasteellinen, vuosi on tuonut esiin myös hienoa yhteisöllisyyttä. ”Keikyän riippusillan kunnostus talkoilla oli valtava juttu, mutta myös talkoilla rakennetut kuntoportaat ovat loistava esimerkki siitä, kuinka pienillä asioilla saadaan paljon aikaiseksi. Torin valot puolestaan osoittavat, miten yhteisöllistä elinympäristön kehittämistä voidaan tehdä kaupungin keskustassakin.”

26.11.2020 6:15

Sastamalan kaupunginvaltuusto hyväksyi viime viikolla pitkän listan sopeutustoimia. Kolme sivuterveysasemaa pysyy suljettuna ensi vuoden, kirjastopalveluja uudelleen järjestellään, joistakin rantasaunoista luovutaan, opiston opetustunteja vähennetään, liikuntapaikkojen tarpeita pohditaan ja kulttuurin avustusmäärärahoja leikataan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos