Tässä ovat Pirkanmaan uudet rajoitukset – kokoontumisrajoitus kymmeneen henkilöön, aikuisten sisätilojen joukkuelajit tauolle

Pirkanmaan koronanyrkki kertoi uusista rajoituksista tiistaina iltapäivällä. Pirkanmaalla todettiin viime viikolla 130 uutta tartuntaa.

Koronanyrkkiin kuuluu muun muassa Tampereen pormestari Lauri Lyly.

24.11.2020 16:12 | Päivitetty 24.11.2020 16:12

Pirkanmaan koronarajoitukset tiukkenevat. Pirkanmaan koronatilanne on edelleen kiihtymisvaiheessa ja tilanne on viikon kuluessa merkittävästi heikentynyt, kertoo Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tiedotteessaan.

Sairaalahoidon tarve on viikossa kasvanut, ja Tays otti loppuviikosta koronapotilaille käyttöön omat teho- ja vuodeosastot.

Kahden viikon ilmaantuvuus viime viikon tietojen perusteella on 36,3 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Positiivisten löydösten osuus testatuista on 1,4 prosenttia.

Maskit toiselle asteelle

Leviämisvaiheeseen siirtymisen ehkäisemiseksi pandemiaohjausryhmä suosittelee nyt yhä laajempaa maskien käyttöä torstaista 26. marraskuuta alkaen. Kasvomaskeja suositellaan nyt myös toisen asteen oppilaitoksiin sekä julkisille ja yksityisille työpaikoille kaikissa kohtaamisissa.

Työpaikkojen maskisuositus tarkoittaa työntekijöiden kasvomaskin käyttöä myös peruskouluissa ja päiväkodeissa. Maskisuositukseen on lisätty myös kaupat ja ostoskeskukset. Maskisuositus on voimassa toisella asteella 24. joulukuuta asti, mutta ovat muilta osin voimassa toistaiseksi.

Kokoontumisrajoitus kymmeneen

Yli 20-vuotiaiden liikuntaharrastuksissa joukkue- ja kontaktilajien harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta suositellaan keskeytettäväksi sisätiloissa 26.11.–15.12. asti, pois lukien maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoiminta.

Rajoitus ei koske sellaista aikuisten harrastustoimintaa, jossa osallistujien kahden metrin turvavälit säilyvät koko harjoituksen ajan, eikä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.

Lasten ja nuorten harrastustoimintaa jatketaan normaalisti muiden turvallisuussuositusten turvin. Uimahallien kävijämäärä puolitetaan ja hallit kohdentavat ikäihmisten käynnit tiettyihin kellonaikoihin.

Yksityistilaisuuksien, kuten perhejuhlien kohdalla kokoontumisissa suositus kiristyy Pirkanmaalla korkeintaan kerrallaan kymmeneen henkilöön 15.12. asti.

Enemmistö perheiden ja sukulaisten tartuntoja

Uusia tartuntoja todettiin Pirkanmaalla viikolla 47 yhteensä 130. Niistä 90 tartunnan lähde tiedetään. Tartunnan lähde jäi joka noin kolmannessa eli 40:ssä tapauksessa tuntemattomaksi.

Viime viikon tapauksista 35 tuli perhepiiristä samasta taloudesta. Sukulaisten tapaamisesta oli peräisin 16 tapausta. Työpaikoilla todettiin 12 tartuntaa seitsemässä eri työpaikassa.

Ystävien tapaamisessa tuli kahdeksan tartuntaa ja yhdestä ravintolasta kuusi tartuntaa. Ammatillisesta oppilaitoksesta oli peräisin kaksi tartuntaa. Viisi tartuntaa tuli ulkomailta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos