Aluehallintovirasto tiukentaa rajoituksia Pirkanmaalla huomisesta lähtien – Sastamalan koronatapausten määrä lisääntyi tiistaina yhdellä - Uutiset - Tyrvään Sanomat

Aluehallintovirasto tiukentaa rajoituksia Pirkanmaalla huomisesta lähtien – Sastamalan koronatapausten määrä lisääntyi tiistaina yhdellä

Tässä ovat uudet avin uudet rajoitukset. Ne astuvat voimaan huomenna keskiviikkona.

1.12.2020 16:39

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on tehnyt tiistaina 1.12. päätöksen, jolla rajoitetaan yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä aiempaa tiukemmin, avi tiedottaa.

Päätös on voimassa kolme viikkoa. Tiukempi rajoitus tarvitaan koronaviruksen laajemman leviämisen ehkäisemiseksi, riskiryhmien suojelemiseksi ja terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi.

Päätöksen mukaan sisä- ja ulkotiloissa voi 2.–21.12. välisenä aikana järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia vain, jos osallistujien turvallisuus voidaan varmistaa opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) 21. syyskuuta antaman koronavirusohjeen mukaisesti.

Lisäksi osallistujamäärät rajoitetaan Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvissa kunnissa enintään 10 henkilöön.

Epidemian hillitseminen vaatii nyt lisätoimia

Koronavirusepidemia on viimeisten viikkojen aikana Suomessa kehittynyt huonompaan suuntaan. THL arvioi, että ihmisten terveyden suojelemiseksi ja terveydenhuollon kantokyvyn varmistamiseksi on tarpeen ottaa käyttöön lisää toimia ihmisten välisten fyysisten kontaktien vähentämiseksi.

Tällä pyritään sekä ehkäisemään yhä useamman alueen epidemiatilanteen kiihtymistä perustason yläpuolelle että kääntämään ilmaantuvuus laskusuuntaiseksi niillä alueilla, jotka ovat jo siirtyneet kiihtymis- ja leviämisvaiheeseen.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston toimialueella sairaanhoitopiirit Vaasan sairaanhoitopiiriä lukuun ottamatta raportoivat epidemiatilanteen heikentyneen selvästi viime viikolla.

Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Vaasan ja Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien alueet ilmoittavat olevansa tällä hetkellä epidemian kiihtymisvaiheessa.

Uusia tartuntoja esiintyy kaikilla alueilla ja tilanne muuttuu nopeasti, jopa päivissä. Tartuntoja on löydetty enenevässä määrin myös iäkkäämmillä ihmisillä. Tämä saattaa lisätä sairaalahoidon tarvetta tulevien viikkojen aikana.

Aiemmin annettua kokoontumisrajoitusta on siten välttämätöntä tiukentaa kolmen viikon ajaksi koko Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston alueella, avi tiedottaa.

Leviämisvaiheen välittömässä uhassa olevilla alueilla rajoitukset asetetaan muita alueita tiukemmiksi. Jos paikallinen tilanne vaatii, aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia on mahdollista tiukentaa tai täydentää kuntien tekemillä päätöksillä. Aluehallintovirasto voi myös arvioida rajoituspäätöstään uudestaan, jos epidemiologinen tilanne alueella olennaisesti muuttuu.

Testeistä lähes kaksi prosenttia positiivisia

Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) infektioyksikkö tiedotti maanantaina 30. marraskuuta, että Pirkanmaan tilanne on mennyt viikon kuluessa huonompaan suuntaan.

14 vuorokauden ilmaantuvuus oli maanantaina Pirkanmaalla 65 tapausta 100 000 asukasta kohden eli se kaksinkertaistui viikon takaisista luvuista. Maanantaita edeltäneen seitsemän vuorokauden aikana todettiin Pirkanmaalla 212 uutta tartuntaa.

Positiivisten näytteiden osuus testatuista seitsemän vuorokauden aikajaksolla on noussut lähelle kahta prosenttia. Koko syksyn tämä luku on pysynyt alle yhden prosentin, mitä pidetään tavoitteena ja perusvaiheen prosenttiosuutena. Kiihtymisvaiheessa se on 1–2 prosenttia.

Sastamalassa yksi uusi tartunta

Sastamalassa koronatartuntoja on tilastoitu tiistai-iltapäivään mennessä 35. Määrä kasvoi THL:n raportoinnissa tiistaina yhdellä tapauksella.

Edellisen kerran koronatartuntojen määrä kasvoi Sastamalassa lauantaina, silloinkin yhdellä.

THL:n tilasto raportoi koronatartuntojen määrää henkilön kotikunnan perusteella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset