Vammalan lukiossa on todettu koronatartuntatapaus – Koko lukio siirtyy etäopetukseen - Uutiset - Tyrvään Sanomat

Vammalan lukiossa on todettu koronatartuntatapaus – Koko lukio siirtyy etäopetukseen

Altistuneihin ollaan yhteydessä perjantain aikana. Rehtori Leeni Kirvesmäki sanoo, että etäopetukseen siirtyminen on varotoimenpide.

Vammalan lukion on etäopetuksessa ainakin perjantain. Viikonlopun aikana tiedetään, jatkuuko etäopetus pidempään.­

14.1. 18:16

Vammalan lukiossa on todettu koronatartuntatapaus, kertoo Sastamalan kaupunki torstai-iltana lähettämässään tiedotteessa.

Koko lukio siirtyy varotoimenpiteenä etäopetukseen altistuneiden jäljittämisen ajaksi. Etäopetus alkaa heti perjantaiaamuna 15. tammikuuta.

Opetuksen jatkumisesta tiedotetaan, kun mahdollisesti karanteeniin asetettavat henkilöt on selvitetty.

Lukio sai tiedon koronatapauksesta torstaina iltapäivällä ja päätös etäopetukseen siirtymisestä tehtiin hyvin nopealla aikataululla. Rehtori Leeni Kirvesmäki sanoo, että etäopetukseen siirtyminen on varotoimenpide siksi ajaksi, kunnes saadaan kokonaiskuva tilanteesta.

– Ennen maanantaita tiedotetaan jatkosta, Kirvesmäki sanoo.

Toistaiseksi hän ei ota kantaa siitä, onko tartunta todettu henkilökuntaan vai opiskelijoihin kuuluvalla. Myöskään altistuneiden määrästä tai mahdollisesta altistumisajankohdasta ei ole vielä selvyyttä.

– Tällä hetkellä ei ole käsitystä siitä, paljonko altistumisia olisi voinut olla. Odotellaan tässä jäljittäjien työtä.

Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että altistuneisiin ollaan yhteydessä perjantain aikana.

Marttilan koululla ei erityisiä toimia

Lukion viereisessä Marttilan koulussa koronatartunta ei aiheuta erillisiä toimia tässä vaiheessa. Koulunjohtaja Mirka Järvinen kertoo Marttilan koulun huoltajille lähettämässään Wilma-tiedotteessa, että koulu saa ohjeistuksensa asiassa terveydenhuollon viranomaisilta.

Marttilan koululaiset käyttävät lukiolaisten kanssa samaa ruokalaa, mutta eivät muita tiloja. Marttilan koulun ja lukion väki ei ole samanaikaisesti ruokalassa.

Pienistäkin oireista testiin

Sastamalan kaupunki kehottaa hakeutumaan vähäisilläkin oireilla aktiivisesti koronatestiin. Oireita voivat olla muun muassa kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, vatsaoireet, päänsärky, maku- ja hajuaistin muutokset.

– Jo yksikin oire on syy hakeutua testiin. On myös hyvä huomioida, että oireet voivat olla hyvinkin lieviä, kaupunki muistuttaa tiedotteessa.

Edit. 14.1. kello 18.35: Juttua täydennetty Leeni Kirvesmäen kommenteilla.

Edit. 14.1. kello 19.10: Lisätty juttuun tieto Marttilan koulun tiedotteesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset