Ilmaisen toisen asteen hintalappu ei ole vielä selvillä – Saskyn ammatillisen koulutuksen johtaja: ”Kaikki, jotka meille ovat hakeneet koulutukseen, myös pääsevät sisään”

Ammatillisessa koulutuksessa selvitellään vielä, mitä kaikkia tarvikkeita koulutuksen järjestäjän tulee ensi syksystä alkaen hankkia opiskelijoille. Toisaalta kokemusta esimerkiksi työturvallisuuslain määrittelemien työvaatteiden hankkimisesta on jo entuudestaan.

Rakennusalan opiskelijoiden turvakengät ovat jo ennen uudistusta kuuluneet oppilaitosten hankkimien varusteiden listalle. Ensi syksynä oppilaitosten hankkimien varusteiden lista kasvaa.

3.3.2021 10:00

Ensi syksynä toisen asteen oppilaitoksissa aloittavat ensimmäiset oppilaat, joiden oppivelvollisuus kestää 18 vuoteen ja jotka pääsevät nauttimaan ilmaisista oppikirjoista ja muista opetukseen kuuluvista tarvikkeista.

Saskyn ammatillisen koulutuksen johtaja Anna-Leena Kivipuron mukaan ilmaisen koulutuksen hintaa koulutuksen järjestäjälle on vielä mahdoton arvioida, koska valmistelut ovat vielä niin pahasti kesken. Kilpailutukset valmistuvat vasta loppukeväästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos