Tyrvään Sanomien vaalikone on nyt avattu – Tee vaalikone ja löydä itsellesi ehdokas

Keillä kuntavaaliehdokkaista on samanlaiset arvot ja ajatukset kanssasi? Tee Tyrvään Sanomien ja Sanoman lehtien yhteinen vaalikone ja testaa! Vaalikoneesta löytyvät jo noin 16 000 ehdokkaan kannat. Sastamalasta on omat kysymykset. Pääset käyttämään vaalikonetta tästä jutusta.

Tyrvään Sanomien vaalikone auttaa sinua löytämään sopivan ehdokkaan kesän 2021 kuntavaaleissa. Pääset käyttämään konetta tässä jutussa olevasta linkistä. Mukana on kysymykset Sastamalasta.

15.5.2021 7:00

Tyrvään Sanomien vaalikone on julkaistu! Pääset käyttämään kuntavaalien 2021 vaalikonetta tästä linkistä tai osoitteesta www.tyrvaansanomat.fi/vaalikone.

Voit aloittaa vaalikoneen käyttämisen myös suoraan tästä jutusta.

Vaalikonetta käyttämällä voit löytää itsellesi ja arvoihisi sopivan kuntavaaliehdokkaan kotikunnastasi tai muualta Suomesta. Voit myös tarkastella ehdokkaiden vastauksia ja tutustua heihin ennen äänestyspäätöstäsi.

Vaalikoneessa käyttäjä vastaa ensin kysymyksiin, minkä jälkeen kone kertoo ehdokkaat, joiden vastaukset olivat lähimpänä käyttäjän vastauksia.

Vaalikoneesta löytyvät jo noin 16 000 ehdokkaan kannat ajankohtaisiin kysymyksiin. Kuntavaaleissa on ehdokkaita yhteensä noin 30 000. Sastamalassa ehdolla on 173 henkilöä.

Sanoman yhteishanke

Tyrvään Sanomien vaalikone on osa Sanoman yhteistä vaalikonehanketta, jossa ovat mukana myös Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Aamulehti, Satakunnan Kansa sekä lukuisat paikallismediat, esimerkiksi Valkeakosken Sanomat, Jämsän Seutu, Nokian Uutiset, KMV-lehti, Suur-Keuruu ja Janakkalan Sanomat.

Vaalikoneen taustalla on Sanoman kokenut vaalikonetiimi. Vaalikoneen teko aloitettiin toden teolla jo vuoden 2020 syksyllä.

Vaalikoneessa on yleisiä kysymyksiä, arvokysymyksiä ja lisäksi kuntakohtaiset kysymykset jokaisesta Pirkanmaan kunnasta. Yleiset kysymykset ja arvokysymykset on tehty yhteistyössä Helsingin Sanomien kanssa. Pirkanmaan kuntakohtaiset kysymykset on tehty Aamulehden toimituksessa sekä Pirkanmaan ja lähialueiden paikallislehtien toimituksissa.

Vaalikone julkaistiin pian sen jälkeen, kun ehdokasasettelu oli vahvistettu perjantai-iltana 14. toukokuuta. Vaalikone on käytettävissäsi kuntavaalien varsinaiseen vaalipäivään eli 13. kesäkuuta 2021 asti.

Sastamalan alueen ehdokkaisiin pääset tutustumaan myös Tyrvään Sanomien ehdokaskoosteessa, jossa on jo kertonut itsestään lähes 100 paikallista ehdokasta. Pääset Sastamalan ehdokaskoosteeseen tästä linkistä.

Kuntavaalit 2021

Kuntavaalit 2021 siirrettiin koronapandemian takia huhtikuulta 2021 kesäkuulle 2021.

Vaalipäivä on sunnuntai 13.6. Ennakkoäänestys kotimaassa on 26.5.–8.6. Ehdokasasettelu vahvistettiin 14.5.

Kuntavaaleissa valittavat uudet kunnanvaltuustot aloittavat työnsä 1.8.2021.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos