Koulukyydeistä keskustellaan Vammalan torilla – ”Tämä on se viimeinen keino” - Uutiset - Tyrvään Sanomat

Koulukyydeistä keskustellaan Vammalan torilla – ”Tämä on se viimeinen keino”

Toritapahtuma on lauantaina 25. syyskuuta kello 10. Paikalle on kutsuttu Sastamalan päättäjiä, kasvatusjohtaja sekä Tuomi Logistiikan edustaja.

Nohkua-Karkku suunnalla on ollut isoja ongelmia koulukuljetuksissa tänä syksynä. Kaisu Koskela odotti lastensa kanssa kouluautoa Nohkuan Pysäkkitien liittymässä elokuussa.

15.9. 11:46

Koulua on käyty Sastamalassa runsas kuukausi, mutta eteläisellä alueella koulukyydit sakkaavat edelleen.

– Olen puhunut asiasta päättäjien kanssa ja moni on siinä luulossa, että asiat ovat korjaantuneet. Edelleen on ongelmia, sanoo Nohkuassa asuva kuuden lapsen äiti Kaisu Koskela.

– Tiedonkulussa ja lasten hakuajoissa on yhä isoja ongelmia ja joitakin lapsia puuttuu kuljetuslistoilta edelleen kuukauden jälkeen, Koskela luettelee.

Koulukyyteihin tyytymättömät vanhemmat järjestävät toritapahtuman Vammalan torilla lauantaina 25. syyskuuta kello 10.

Torille on kutsuttu Sastamalan päättäjiä, kasvatusjohtaja, Tuomi Logistiikan edustaja sekä perheitä, joita koulukuljetukset koskevat.

– Kyseessä ei ole mielenosoitus tai -ilmaus, vaan tarkoitus on keskustella ja vaihtaa ajatuksia, ja nostaa esille epäkohtia, Koskela sanoo.

– Tämä on se viimeinen keino, tämän jälkeen emme enää tiedä, mitä voimme tehdä.

Kaverikyydit loppuivat

Sastamalan kaupunki ulkoisti koulukuljetusten järjestämisen osassa kaupunkia Tuomi Logistiikalle tänä syksynä. Tuomi Logistiikka hoitaa koulukuljetukset Sastamalan eteläisellä alueella, mikä tarkoittaa karkeasti ottaen Karkun, Heinoon, Stormin ja Sammaljoen alueita.

Sastamalan läntinen ja pohjoinen alue eivät toistaiseksi kuulu Tuomi Logistiikalle, vaan näillä alueilla koulukuljetukset järjestelee edelleen kaupunki.

– Luulen, että myös läntisellä ja pohjoisella alueella perheitä kiinnostaa koulukuljetusasia, jos Tuomi Logistiikan aluetta aiotaan laajentaa koko Sastamalaan, Koskela toteaa.

Tällä hetkellä eteläisen alueen kuljetusoppilaat ovat Koskelan mukaan epätasa-arvoisessa asemassa muihin Sastamalan kuljetusoppilaisiin nähden.

– Esimerkiksi kaverikyydit järjestyvät muualla, mutta eivät Tuomen kanssa. Aiemmin kaveri pääsi erillisestä maksusta kuljetusoppilaan mukana taksissa ”kyläilemään”, jos autossa oli tilaa. Tämä ei onnistu enää.

Koulujen alettua kaupunki sai jopa 200 reklamaatiota koulukuljetuksista Tuomi Logistiikan hoitamalta eteläiseltä alueelta. Reklamaatioiden määrä on kuukauden aikana vähentynyt, mutta niitä on edelleen kymmeniä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset