Nuorten rällääminen kylillä yömyöhään herätti isien huolen – Vanhemmat perustivat WhatsApp-ryhmän ja sopivat kotiintuloajat: ”Koska porukassa voi tyhmyys tiivistyä” - Uutiset - Tyrvään Sanomat

Nuorten rällääminen kylillä yömyöhään herätti isien huolen – Vanhemmat perustivat WhatsApp-ryhmän ja sopivat kotiintuloajat: ”Koska porukassa voi tyhmyys tiivistyä”

Viime aikojen ikävät uutiset ovat saaneet niin huoltajat kuin Sastamalan kaupungin työntekijät toimimaan. Liikunta- ja nuorisopalvelupäällikkö sanoo, että nuorilta saa – ja pitää – kysyä, missä nämä menevät. Häntä huolettavat etenkin nuorten päihteiden käyttö ja niiden välittäminen: ”Tämä tapahtuu ihan silmiemme edessä.”

Yläkouluikäisten lasten vanhemmat Markus Peltonen ja Ari Tiensuu ovat sopineet huoltajien WhatsApp-ryhmässä yhteisistä pelisäännöistä. Sastamalan kaupungin erityisnuorisotyöntekijä Karita Pyhälahti ja liikunta- ja nuorisopalvelupäällikkö Tiina Haronoja kannustavat vanhempia vastaavaan toimintaan.

25.9. 14:00

Sastamalalaisten yläkoululaisten isät Markus Peltonen ja Ari Tiensuu katselivat kesällä huolissaan menoa kaupungin keskustassa. Lapset kokoontuivat kymmenien nuorten ryhmiin kauppojen ja koulujen pihoille ja viettivät aikaa yötä myöten. Sitä seurasivat lieveilmiöt – ilkivalta, tuhotyöt, roskaaminen ja rällääminen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos