Laajeneeko Mouhijärven uusi yhteiskoulu molemmille puolille Uotsolantietä? Kasvatusjohtajan synkkä viesti vanhasta osasta: ”Ei voi lykätä, purettava äkkiä ja välittömästi”

Sastamalan kaupungin lähivuosien yksi suurimmista kouluinvestoinneista odottaa nyt hankesuunnitelman valmistumista. Toteutukseen voitaisiin päästä ensi vuoden lopussa, jos kaupunki varaa tarkoitukseen rahaa talousarvioonsa ja kilpailutus onnistuu.

Mouhijärven yhteiskoulu koostuu monella eri vuosikymmenellä rakennetuista osista. Kuvassa näkyvässä vanhassa osassa on yläkoululuokkia, jotka ovat vielä käytössä niissä olevien puhdistimien avulla.

25.9.2021 10:45

Jo vuosia kunnostusta odottaneen Mouhijärven yhteiskoulun rakentaminen on askeleen lähempänä toteutustaan. Suunnittelu on alkanut, käyttäjiä kuultu ja hankesuunnitelman pitäisi valmistua vielä loppuvuonna.

Sastamalan kaupungin kasvatusjohtaja Pekka Kares sanoo, että uuden koulun suunnittelu on lähtenyt tässä vaiheessa liikkeelle lähes tyhjältä pöydältä. Yhteiskoululle on tarpeen rakentaa paljon uutta ja purkaa vanhaa, sillä nykyinen yläkouluosa on erittäin huonokuntoinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos