Äkkipäätös koulukuljetuksista: Sastamala irtisanoo sopimuksensa Tuomi Logistiikan kanssa - Uutiset - Tyrvään Sanomat

Äkkipäätös koulukuljetuksista: Sastamala irtisanoo sopimuksensa Tuomi Logistiikan kanssa

Sastamalan sivistyslautakunta puuttui koulukyytiongelmiin irtisanomalla sopimukset Tuomi Logistiikan kanssa.

29.9. 22:09

Tuomi Logistiikan aika Sastamalan koulukuljetusten järjestäjänä jää lyhyeksi. Sastamalan sivistyslautakunta päätti tiistai-iltana, että kaupunki irtisanoo Tuomi Logistiikan kanssa solmimansa sopimukset koulukuljetusten järjestämisestä.

Irtisanominen koskee kuljetuksia niin eteläisellä alueella kuin jo sovittuja kuljetuksia pohjoisella ja läntisellä alueella.

Lautakunta päätyi ratkaisuunsa äänin 6-1. Lautakunnan puheenjohtaja Minna Isotalo (sd.) esitti sopimusten irtisanomista ja häntä kannatti Pirjo Vuorinen (kesk). Äänestyksessä Isotalon esityksen taakse asettuivat myös Timo Haapanen (vas), Leevi Karisalmi (sd.), Jalmari Kulmala (kesk) ja Sara Uusi-Rauva (kok).

Kasvatusjohtajan alkuperäinen esitys lautakunnalle oli, että se merkitsee koulukuljetusten tilanteesta saadun selvityksen tiedokseen. Tätä esitystä kannatti Irmeli Kulonpää (ps).

Varajäsenenä kokoukseen osallistunut Steven Buckingham (kok) äänesti tyhjää.

Sivistyslautakunnan jäsenet Lauri Haapamäki (kok) ja Janne Prihti (ps) olivat esteellisiä.

Lue lisää: Sivistyslautakunta kuulee yhteenvedon koulukuljetusongelmista: ”Reitit ja aikataulut nyt kunnossa”

Lue lisää: Purkaako Sastamala koulu­kuljetus­sopimuksen Tuomi Logistiikan kanssa? – Ehdotus sai toritapahtumassa tukea kahdelta valtapoliitikolta

Lue lisää: Kaupunki järjesti infotilaisuuden koulukyytiongelmista: ”Saimme 197 palautetta, puutteet pitää korjata heti”

Sastamalan koulukuljetusten järjestämisessä on ollut huomattavia ongelmia koulujen alettua Tuomi Logistiikan sopimuskauden käynnistyttyä kaupungin eteläisellä alueella.

Sivistyslautakunnan päätöksen perusteella koulukuljetusten hallinnointi siirtyy eteläisellä alueella kaupungin omaksi toiminnaksi irtisanomisajan päätyttyä. Myös jo hyväksytty sopimus Tuomi Logistiikan ja Sastamalan kaupungin välillä muiden alueiden koulukuljetuksista peruuntuu, eikä yhtiö tule hallinnoimaan läntisen ja pohjoisen alueen koulukuljetuksia.

Lautakunnan päätöksen mukaan kaupungin tulee ajoittaa sopimusten irtisanominen niin, että kaupungin on mahdollista huolehtia oppilaskuljetusten järjestämisestä ja hallinnoinnista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos