Ylilääkäri Mikko Franssila: Taysin Acuta on pahasti ruuhkautunut - Uutiset - Tyrvään Sanomat

Taysin Acuta on pahasti ruuhkautunut, ja sillä voi pian olla kohtalokkaita seurauksia – Ylilääkäri pelkää jo influenssakautta: ”En tiedä, miten siitä selvitään”

Ylilääkäri Mikko Franssilan mukaan kiire lisää virheitä ja jopa kuolleisuutta. 96-vuotias muistisairas mummo lähetettiin viimeisenä elinpäivänään Sastamalasta Acutaan, kärrättiin sieltä Ikaalisiin vuodeosastolle ja tuotiin sitten takaisin Sastamalaan. Tämä tapaus muutaman vuoden takaa on Franssilan mielestä kuvaava esimerkki: ”Tässä ei ole mitään järkeä.”

Päivystys Acutan ylilääkäri Mikko Franssila oli yövuorossa lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna, kun koronarajoitukset lievittyivät ja kertoo öiden olleen selvästi aiempaa kiireisempiä myöhempään yöhön. ”Oli kaikenlaista, isompaa ja pienempää tapaturmaa ja alkoholilla osuutta moneen niistä. Osallistuin kahden yön aikana yli 50 potilaan hoitoon.”

12.10. 12:00

Päivystys Acutassa Tampereen yliopistollisessa sairaalassa on 58 potilaspaikkaa, mutta potilaita Acutaan tulee nykyään päivittäin 240–280. Vaikka he kaikki eivät vuodepaikkaa tarvitsekaan, ruuhka on kova. Esimerkiksi tiistaina 5. lokakuuta potilaita tuli iltapäivän ruuhkatuntien aikana sisään noin 20 tunnissa. Näin ei voi jatkua, viestittää päivystys Acutan ylilääkäri Mikko Franssila.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos