Käveleminen ja pyöräileminen väheni Sastamalan keskustassa, mikä tätä selittää? – Laskenta: Nämä ovat vilkkaimmat katuosuudet - Uutiset - Tyrvään Sanomat

Käveleminen ja pyöräileminen väheni Sastamalan keskustassa, mikä tätä selittää? – Laskenta: Nämä ovat vilkkaimmat katuosuudet

Tyrvään Sanomat teki syyslomaviikolla kierroksen keskustan kaduilla. Ilman moottorivoimia liikkui vain kourallinen ihmisiä. Myös Sastamalan keskustan liikennelaskenta kertoo jalan ja pyörällä kulkevien vähenneen.

Pentti Kulmala on kulkenut keskustan katuja aamulenkillään jo pitkään. Hän sanoo, ettei ole huomannut kevyen liikenteen vähenemistä keskustassa. ”Samoja ihmisiä tulee vastaan”, Kulmala kertoo. Hän nauttii kulkea keskustan rantateitä, joihin Rautavedenkatu lukeutuu.

27.10. 10:45

Sastamalalainen Pentti Kulmala saa kävellä aamulenkkiään yksin lokakuun sateisena aamuna kaupungin keskustassa. Rautavedenkadulla ei näy muita – ei edes koululaisia, joilla on syyslomaviikollaan muuta tekemistä.

Tyrvään Sanomien satunnaisotannassa keskiviikkona 20. lokakuuta kello 9.30-10 keskustan kevyen liikenteen kulkijat ovat laskettavissa kahden käden sormin. Parilla on sateenvarjo, mutta muutama puskee tuulessa ja sateessa eteenpäin ilman suojaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos