Kaupunginhallitus: Veroprosentteja ei nosteta Sastamalassa - Uutiset - Tyrvään Sanomat

Kaupunginhallitus: Veroprosentteja ei nosteta Sastamalassa

5.11. 9:05

Sastamalan kunnallisveroprosentti on myös ensi vuonna 21,50. Kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina yksimielisesti kaupunginjohtaja Jarkko Malmbergin ehdotuksen.

Myöskään kiinteistöveroihin ei ehdoteta korotuksia Sastamalassa. Tästäkin kaupunginhallitus oli yksimielinen.

Vuosi sitten Sastamalan kunnallisveroprosenttia korotettiin 0,75 prosenttiyksikköä.

Investoinnit kasvussa

Lähivuosina kaupungin käyttötalous on lähtökohdiltaan tasapainossa nykyisillä veroprosenteilla. Investointien kattamiseen tulorahoitus ei kuitenkaan riitä, mikä tarkoittaa velan kasvua lähivuosina.

Kaupunginjohtaja Jarkko Malmbergin mukaan Sastamalan investoinnit ovat aikaisempaan verrattuna merkittävästi suuremmat. Kolmen vuoden suunnitelmakauden taso on vähintään 40 miljoonaa euroa.

Lue lisää: Sastamala edistää kulttuuria ja vapaa-aikaa eikä arastele investoida – Näin kaupunginjohtaja vastaa uimahallikysymykseen

Vuoden 2021 talousarvio ja syyskuun talousennuste ovat tasapainossa Sastamalassa. Tähän ovat vaikuttaneet oleellisesti kaupungin säästöt ja kunnallisveroprosentin korotus.

Merkittäviä ovat myös vuonna 2021 maksettavat noin kahden miljoonan euron koronatuet. Ensi vuonna koronatukia ei enää makseta.

Laki sanelee vuoden 2023 veroprosentin

Ensi vuoden jälkeen laki sanelee Sastamalan veroprosentin. Kun sote-uudistus astuu voimaan vuonna 2023, niin vuoden 2022 veroprosentti vähennetään samalla prosenttiyksikkömäärällä kaikissa kunnissa.

Arvio veroprosentin alennuksesta on 12,39 prosenttiyksikköä. Lopullinen alennus tarkennetaan uusimpien laskelmien pohjalta keväällä 2022.

Sastamalan talous

Sastamalan kaupungin efektiivinen veroaste eli maksettavan kunnallisveron suhde ansiotuloihin on noin 14,20 prosenttia.

Yhden tuloveroprosentin tuotto on noin 3,6 miljoonaa euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos