Pirkanmaa siirtyy nyt leviämisvaiheeseen –rokottamattomien ei pitäisi osallistua korkean riskin tapahtumiin tai mennä anniskeluravintoloihin

Taysissa on nyt noin parikymmentä koronapotilasta osastohoidossa. Koronanyrkin mukaan uhkana on, että kiireetöntä hoitoa joudutaan jälleen siirtämään.

Taysin johtajaylilääkäri Juhani Sand on Pirkanmaan koronanyrkin asiantuntija.

9.11.2021 16:04

Pirkanmaa on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen, kertoi Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä tiistaina.

Pandemiaohjausryhmän eli koronanyrkin mukaan koronatartuntojen ja hoidossa olevien koronapotilaiden määrä on Pirkanmaalla kasvanut. Taysissa on nyt noin parikymmentä koronapotilasta osastohoidossa.

Nyrkin mukaan uhkana on, että kiireetöntä hoitoa joudutaan jälleen siirtämään.

Koronaviruksen ilmaantuvuus Pirkanmaalla on nyt 148 tartuntaa 100 000 asukasta kohden kuluneiden kahden viikon aikana. Positiivisten testien osuus oli viime viikolla 9,5 prosenttia.

Lue lisää: Sastamalan koronatapaukset hurjassa kasvussa, ennennäkemätön määrä tartuntoja viikossa

Koronanyrkki kertoo valmistelevansa mahdollisten rajoitusten käyttöön ottamista viikon kuluttua. Nyrkki suosittelee kuitenkin jo nyt, että rokottamattomat henkilöt eivät toistaiseksi osallistuisi korkean riskin tapahtumiin, kuten sisätiloissa tapahtuviin isoihin yleisötapahtumiin, joissa ei ole yksilöityjä istumapaikkoja. Rokottamattomien henkilöiden ei tulisi myöskään mennä anniskeluravintoloihin.

Vahva maskisuositus

Koronanyrkki antoi tiistaina myös vahvan maskisuosituksen julkisiin sisätiloihin, mukaan lukien joukkoliikennevälineet. Koulujen maskilinjausta ei nyt muuteta. Työpaikoille suositellaan edelleen etätyötä hybridimallissa.

Yli 12-vuotiaista Pirkanmaalaisista 86,3 prosenttia on saanut ensimmäisen rokotuksen ja 79,7 prosenttia toisen rokoteannoksen. Uusia ykkösrokotteita otettiin viime viikolla yhteensä 1343.

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 452 uutta koronatartuntaa, joiden lähde saatiin selvitettyä 61 prosentissa tapauksista. Koronanyrkin mukaan suurin osa tartunnoista tulee edelleen perhepiirissä ja ystävien kesken.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos