Sastamalan joulukeräys käynnistyy jälleen – Näin voit auttaa - Uutiset - Tyrvään Sanomat

Sastamalan joulukeräys käynnistyy jälleen – Näin voit auttaa

Keräykseen otetaan viimevuotiseen tapaan vastaan vain lahjakortteja.

Sastamalan joulukeräys ilahduttaa jälleen tänä jouluna.

21.11. 6:00

Sastamalassa kerätään jälleen tänä jouluna lahjoja vähäosaisille lapsille ja nuorille. Perinteinen Sastamalan joulukeräys käynnistyy 26. marraskuuta.

Keräykseen voi kuka tahansa osallistua hankkimalla joululahjan sastamalalaiselle lapselle tai nuorelle.

Keräys tunnettiin aiemmin nimellä Joulupuu, mutta nyt nimi on muuttunut Sastamalan joulukeräykseksi. Perinteisistä pakettikorteista on koronan myötä luovuttu ja nyt keräykseen otetaan viimevuotiseen tapaan vastaan vain lahjakortteja.

Emma Rinne Rautaveden Nuorkauppakamarista kertoo, että lahjakortteja tuli viime vuoden keräykseen kaikkiaan 340 kappaletta. Lahjakortit olivat suuruudeltaan 5–50 euroa. Ilahduttavaa oli Rinteen mukaan se, että lahjakorttien hankinnassa oli suosittu paikallisia liikkeitä. ”Se on keräyksen tavoitekin.”

Suosituimpia ovat Rinteen mukaan vaate-, urheiluväline-, lelu- sekä elokuvalahjakortit.

Näin voit auttaa

Homma menee niin, että keräykseen osallistuja käy ostamassa lahjakortin itse valitsemastaan liikkeestä sopivaksi katsomalleen summalle. Tämän jälkeen lahjakortti toimitetaan keräyksen palautuspisteeseen. Palautuspisteitä on Sastamalassa neljä: Sastamalan Citymarket, K-market Äetsä, Häijään Säästömarket ja Kiskokabinetti. ”Lahjakorttia ei tarvitse paketoida mitenkään, vaan toimittaa se palautuspisteessä olevaan laatikkoon”, Rinne sanoo.

Palautuspisteissä on joulukuusi, jonka oksalta lahjoittaja voi napata itselleen pienen muiston.

Sastamalan joulukeräyksen järjestävät tänä vuonna Rautaveden Nuorkauppakamari ja MLL yhteistyössä kaupungin sosiaalitoimen kanssa. ”Ensi vuonna keräyksestä vastaa MLL, koska nuorkauppakamarin toiminta lakkaa”, Rinne sanoo.

Sastamalan joulukeräykseen voi osallistua 10. joulukuuta saakka. Lahjat toimitetaan perille ennen joulua kaupungin sosiaalitoimen kautta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos