Korona vesitti viikonlopuksi suunnitellut Sastamalan nuorten suurtapahtumat – Lankkua ja Omafilmiä ei järjestetä, Sykerock striimataan - Uutiset - Tyrvään Sanomat

Korona vesitti viikonlopuksi suunnitellut Sastamalan nuorten suurtapahtumat – Lankkua ja Omafilmiä ei järjestetä, Sykerock striimataan

Päätökseen vaikuttivat Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän tiistain päätös sekä Sastamalan heikko koronatilanne lasten ja nuorten keskuudessa.

Vuonna 2018 Sykerockia päästiin juhlimaan paikan päällä Vexve Areenalla. Tänä vuonna ei.

17.11. 9:42

Lauantaiksi suunniteltuja nuorten tapahtumia Lankkua ja Omafilmiä ei järjestetä Sastamalassa heikentyneen koronatilanteen takia. Myös lauantai-iltaan ajoitettu Sykerock joudutaan järjestämään ilman yleisöä ja sitä pääsee seuraamaan vain livestriimin kautta.

Sastamalan kaupunki tiedotti peruutuksista keskiviikkoaamuna. Tiedotteessa kaupunki kertoo, että se on keskustellut ja etsinyt vaihtoehtoisia tapoja tapahtumien järjestämiseksi niiden järjestäjätahojen Sastamala nuorisovaltuuston ja Sastamalan opiston kanssa, mutta Lankun ja Omafilmin osalta sellaisia ei löytynyt.

Sykerockin kaupunki sen sijaan striimaa kaikkien katsottavaksi.

Tapahtumien peruutukset ja järjestelymuutokset johtuvat koronatilanteen heikkenemisestä. Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä kertoi tiistaina 16. marraskuuta, että se esittää aluehallintovirastolle kokoontumisrajoituksia sisätiloissa järjestettäviin korkean riskin yleisötilaisuuksiin.

Jos esitys toteutuu, tarkoittaa se, että korkean riskin tilaisuuksia ilman nimettyä istumispaikkaa voisi järjestää vain koronapassin avulla. Kaupungin mukaan Sastamalan kaikki kolme lauantain tapahtumaa täyttävät yleisömäärältään korkean riskin yleisötapahtuman kriteerit.

Tiedotteen mukaan muutoksiin vaikutti myös se, että koronatilanne Sastamalassa on huono erityisesti rokottamattomien sekä lasten ja nuorten keskuudessa.

Kaupungin koronatyöryhmä oli Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän kuultuaan yhteydessä tapahtumajärjestäjiin heti tiistaina.

”Lankun ja Omafilmin osalta todettiin, että koska tapahtumat on mahdotonta järjestää istumapaikallisena eikä niitä tapahtumien luonteen vuoksi voi striimata, ne on tässä tartuntatautitilanteessa peruttava. Sykerockin osalta valmisteluissa oli jo varauduttu joiltain osin livetapahtuman perumiseen ja striimaamiseen niiltä osin kuin se sovittujen esiintyjien puolesta on mahdollista”, kaupunki tiedottaa.

Sastamalan Sanataituri -kilpailun voittajat julkistetaan Lankun peruuntumisesta huolimatta, ja järjestäjätahot tiedottavat asiasta marraskuun aikana.

Sykerockin ohjelman ja striimin linkin kaupunki laittaa jakoon myöhemmin tällä viikolla.

Aiemmin marraskuussa kaupunki rajoitti jo Sykerockin ikärajaa koronatilanteen takia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos