Kilometrin mittainen uusi kevytväylä avautui Mouhijärvellä – Asvaltti ja suojatiet tehdään myöhemmin - Uutiset - Tyrvään Sanomat

Kilometrin mittainen uusi kevytväylä avautui Mouhijärvellä – Asvaltti ja suojatiet tehdään myöhemmin

Kevyen liikenteen väylä on jo käyttökunnossa, vaikka tietyöt jatkuvat vielä. Asvaltti ja uudet suojatiet tulevat ensi kesänä.

Mouhijärventien uusi kevyen liikenteen väylä on otettu käyttöön. Asvalttipäällyste siihen laitetaan ensi kesänä.

2.12.2021 8:00

Mätikön asuinalueen kohdalle, Mouhijärventien pohjoispuolelle rakennettu uusi kevytväylä on otettu käyttöön. Tietyöt alueella jatkuvat joulukuun puoliväliin saakka, mutta uusi väylä on jo käyttökunnossa. Asvaltti ja uudet suojatiet siihen rakennetaan ensi kesä-heinäkuussa.

Uutta kevytväylää on rakennettu noin kilometrin pätkä Kaukalotien ja Uotsolantien väliselle osuudelle.

Samaan aikaan alueella uusittiin kaupungin vesijohto sekä kunnostettiin tele- ja sähköverkkoja.

Yhteys Mouhijärven yhteiskoululle

Tiukan aikataulun, haastavan maaperän ja jälkipainumien vähentämiseksi rakennustyöt tehdään loppuun vasta koulujen päättymisen ja roudan sulamisen jälkeen ensi kesänä. Kaiken on määrä olla valmista heinäkuun loppuun mennessä.

Silloin jalankulku- ja pyörätie päällystetään ja maantie 259:lle rakennetaan uudet keskisaarekkeella varustetut suojatiet Rajalantien-Kotirannantien liittymän ja Rantakodontien itäpään kohdalle sekä Mätiköntien liittymän läheisyyteen. Nykyinen keskisaarekkeellinen suojatie on käytössä ensi kesään saakka.

Yhdistetyn jalkakäytävän ja pyörätien rakentamisella parannetaan alueen liikenneturvallisuutta. Mouhijärventien eteläpuolella sijaitsevat Mätikön asuinalue sekä uimaranta. Kaukalotieltä on yhteys Mouhijärven yhteiskoululle.

Mouhijärventien kevyen liikenteen väylää on odotettu Mouhijärvellä vuosia. Sen puolesta on kerätty myös nimiadressi.

Uuden väylän rakentaminen maksaa noin 600 000 euroa. Kustannuksista vastaavat puoliksi Pirkanmaan ELY-keskus ja Sastamalan kaupunki. Urakoitsijana toimii Destia Oy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos