Kesän viitesuunnitelma uusiksi: Sastamalan uimahallille ei sittenkään paikkaa Pororantaan – Tilalle rantasauna? - Uutiset - Tyrvään Sanomat

Kesän viitesuunnitelma uusiksi: Sastamalan uimahallille ei sittenkään paikkaa Pororantaan – Tilalle rantasauna?

Uimahallille etsitään uutta sijaintia Iisan pellolta asemakaavoituksessa, joka on tarkoitus käynnistää vuonna 2022 tai 2023.

Uusimmassa viitekuvassa Pororantaan Keskustan päiväkodin kohdalle on piirretty kolme kerrostaloa. Sen sijaan niiden viereen vielä kesällä sijoitettu uimahalli kuvasta puuttuu. Tilalle on tullut rantasauna Pororannan uimalaiturin kupeeseen.

2.12.2021 19:43

Viime kesäkuussa kuntalaisille esitelty viitesuunnitelma Vammalan torin ympäristön ja Pororannan alueen kehittämisestä ei uusimpien suunnitelmien mukaan toteudu sellaisenaan.

Sastamalan kaupungin vastajulkistetussa kaavoitusohjelmassa uimahallille ryhdytään etsimään uutta sijoituspaikkaa Iisan pellolta – eikä siis enää Aittalahdenpuiston vierestä Pororannasta, kuten kesällä ajatus oli.

Lue lisää: Suunnittelija esittelee: Tähän tulee torikello ja tähän voisi tulla uimahalli – Näin Vammalan torin ympäristön uudistaminen etenee

Kaavoitusohjelmassa todetaan, että Sastamalan kaupunki on saanut kesällä julkistettuun torin ympäristön viitesuunnitelmaan liittyen palautetta, jonka perusteella suunnitelmaa on muokattu syksyn aikana.

Nyt ajatus on ensisijaisesti kaavoittaa torin ympäristössä Pororannan alue, mikä mahdollistaisi kerrostalorakentamisen nykyisen Keskustan päiväkodin paikalle ja kehittäisi Pororantaa toiminnalliseksi puistoalueeksi.

Kaavaan voisi sisällyttää myös yleisen rantasaunan uimarannan yhteyteen, kaavoitusohjelmassa todetaan.

Pororannan alueen asemakaavan luonnos käsitellään tämänhetkisen tiedon mukaan ympäristölautakunnassa jo vuodenvaihteessa.

Logistisesti hyvä sijainti uimahallille

Uimahallin sijoittamista kaupunki ryhtyy tutkimaan Iisan pellolle kaavoitusohjelman mukaan vuosina 2022 tai 2023. Kaavoitusohjelmaa valmistelleen maankäyttöjohtaja Ilmari Mattilan mukaan tavoite on löytää uimahallille logistisesti ja koulujen kannalta hyvä sijainti sekä kaavoittaa myös uusia rakennuspaikkoja Tampereentien ja Iisan asuinalueen lähelle.

Torin ympäristön asemakaavoitusta, Pororannan aluetta lukuun ottamatta, kaupunki suunnittelee edistävänsä myöhemmin, sillä ensi vuoden talousarvioesityksessä esitetty Vammalan torin kunnostuksen aloittaminen on mahdollista ilman torin ympäristön asemakaavan muutosta.

Sastamalan kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg esittää tiistaina 7. joulukuuta kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että se hyväksyy kaavoitusohjelman vuosille 2022-2023 sekä sen osana uimahallikaavoituksen siirtämisen torin ympäristöstä Iisaan. Asiaa käsittelee vielä myös kaupunginvaltuusto.

Uimahallille voisi löytyä paikka tästä Iisan pellolta Sylvään koulun ja Iisan asuinalueen väliltä. Asemakaavoitus voisi käynnistyä ensi tai seuraavana vuonna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos