Koronapassin käyttö laajenee Sastamalassa: vaaditaan kaupungin kuntosaleilla, nuorisotiloilla, jäähallissa ja museoissa

Koronapassin käyttö koskee vain yli 16-vuotiaita.

Vinkin vapaa-aikakeskuksen kuntosalilla vaaditaan keskiviikosta alkaen koronapassi yli 16-vuotiailta.

14.12.2021 12:56

Sastamalan kaupunki tiukentaa koronarajoituksia ja vaatii keskiviikosta alkaen koronapassin muun muassa kaupungin kuntosaleilla, jäähallin yleisövuoroilla, nuorisotiloilla ja museoissa. Koronapassin käyttö koskee vain yli 16-vuotiaita.

Kuntosaleille pääsee edelleen itsenäisesti myös varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella, mutta Vinkin kuntosalin käyttäjiltä tämä vaatii ensin käynnin liikuntatoimistossa Vinkin vapaa-aikakeskuksessa. ”Kun käy näyttämässä koronapassin Vinkissä, saa kuntosalin kulkutunnisteeseen erillisen tunnisteen, jolla pääsee kulkemaan kuntosalilla myös itsenäisesti. Tämä koskee vain Vinkin kuntosalin käyttäjiä”, sanoo Sastamalan liikunta- ja nuorisopalvelupäällikkö Tiina Haronoja.

Kaupungin omistamilla pienemmillä kuntosaleilla erillistä tunnistetta ei tarvita, eikä näin ollen vaadita käyntiä Vinkissä. Pienemmillä kuntosaleilla otetaan käyttöön kävijärajoitus. Kerralla kuntosalille pääsee sisälle vain kahdeksan ihmistä. ”Sisälle mennään tasatunnein, ollaan tunti ja sitten pois. Jos kuntosalilla on tilaa, niin se päästää sisälle, muuten ei”, Haronoja sanoo.

Järjestelyllä mahdollistetaan Haronojan mukaan kuntalaisten liikkuminen myös tiukkojen koronarajoitusten aikana.

Koronapassi vaaditaan vain yli 16-vuotiailta. ”Alle 16-vuotiaiden tulee soittaa Vinkkiin, niin he saavat tunnisteen, jolla kulkutunniste päivitetään toimimaan myös Vinkin aukioloaikojen ulkopuolella. Ilman tätä pyyntöä kulkutunniste ei toimi.”

Passilla jäähallin yleisövuorolle

Jatkossa koronapassi kysytään myös Sastamalan jäähallin yleisövuoroilla ja kaupungin ohjatuilla ryhmäliikuntatunneilla, kuten vesijumpassa. ”Kaupunki vastaa omasta toiminnastaan ja seurat omastaan, Haronoja sanoo.

Esimerkiksi Vammalan Retkeilijät luopuu toistaiseksi avantouintivuorostaan kaupungin rantasaunalla. Vammalan avantouimarit päättää talviuinnin jatkosta ensi torstaina.

Koronapassi vaaditaan Sastamalassa myös nuorisotiloilla yli 16-vuotiailta. Samoin passi tarkastetaan Pukstaavissa ja kulttuuritalo Jaatsilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos