Verenluovutus Sastamalassa: Erityisesti luovuttajia tarvitaan pitkien joulunpyhien ja uudenvuoden ympärillä

Vammalan seurakuntatalolla järjestetään verenluovutustilaisuus maanantaina 20. joulukuuta.

15.12.2021 13:45

Myös joulun aikaan ja koronapandemian keskellä tarvitaan verenluovuttajia. Erityisesti verta tarvitaan pitkien joulunpyhien ja uudenvuoden ympärillä.

Punaisen Ristin Veripalvelusta muistutetaan, että verta ei voi valmistaa keinotekoisesti, ja siksi on tärkeää, että terveet ihmiset jatkavat verenluovuttamista myös korona-aikana.

Sastamalassa verta voi luovuttaa vielä ennen joulua. Verenluovutustilaisuus on Vammalan seurakuntatalolla maanantaina 20. joulukuuta kello 14–18.

Verenluovutukseen tulee varata aika etukäteen. Ajan voi varata tästä.

Suomessa tarvitaan joka arkipäivä 800 verenluovuttajaa. Verivalmisteita tarvitaan esimerkiksi leikkauspotilaiden, onnettomuusuhrien, syöpää sairastavien ja keskoslasten hoitoon.

Vapaaehtoiset luovuttajat auttavat Suomessa vuosittain noin 40 000 potilasta. Uusia verenluovuttajia tarvitaan jatkuvasti.

Testaa, voitko luovuttaa verta. Suurin osa ihmisistä voi luovuttaa verta. Noin 10 prosentilla on joko väliaikainen tai pysyvä este. Ennen jokaista luovutusta täytetään sähköinen terveyskysely. Verenluovutukseen tarvitaan mukaan virallinen henkilötodistus (ajokortti käy).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos