Korvaus työvuoron muutoksesta tuplaantuu, vapailta töihin hälytetty saa 150 euroa – Näin Pirkanmaan sairaanhoitopiiri nostaa henkilökunnalle joustoista maksettavia korvauksia

Tampereen yliopistollisen sairaalan Tehyn pääluottamushenkilö uskoo, että uudet korotukset kannustavat henkilökuntaa.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin HR-johtaja Raija Ruoranen ja Tampereen yliopistollisen sairaalan Tehyn pääluottamushenkilö Atte Tahvola kommentoivat jutussa neuvottelutulosta joustokorvauksista.

19.12.2021 15:00

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin henkilökunta saa tuntuvia korotuksia korvauksiin, joita heille maksetaan erilaisesta joustamisesta.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri sekä henkilökuntaa edustavat ammattijärjestöt pääsivät joustokorvauksista sopuun keskiviikkona 15. joulukuuta. Korvauksista tiedotettiin sairaanhoitopiirin henkilökunnalle torstaina iltapäivällä.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Näin korvaukset nousevat

Hälytysraha, joka maksetaan kun työntekijä hälytetään vapailta töihin alle viiden tunnin varoajalla, nousee 105 eurosta 150 euroon.

Jos työntekijä suostuu vaihtamaan työvuoroaan saman tai kahden edellisen vuorokauden aikana tai se muuttuu neljä tuntia suuntaan tai toiseen, hän saa 120 euron korvauksen. Aiemmin summa oli 60 euroa.

Jos työvuoro aikaistuu tai lykkääntyy kaksi tuntia, korvaus on aiemman 30 euron sijaan 60 euroa.

Jos työntekijä muuttaa työvuoroaan siksi, että potilas on välittömässä hengenvaarassa, korvaus on 180 euroa. Tämäkin korvaus tuplaantuu.

Jos vahvistettuun työvuorolistaan tulee vähintään kaksi työvuoromuutosta kerralla, työntekijä saa 200 euron kertakorvauksen. Summa oli aiemmin 150 euroa.

Lääkäreillä on ollut erillisiä korvauksia päivystysvuoroista. Uutena heille maksetaan päivystysvuoroihin tulevista muutoksista korvaus, joka on verrannollinen edellä mainittuihin muiden työntekijöiden korvauksiin.

Ennallaan säilyvät korvaukset:

Jos jo vahvistettu vuosiloma keskeytyy tai peruuntuu, työntekijä saa 400 euron korvauksen. Jos lomasta on jäljellä alle puolet, hän saa 300 euroa. Jos lomaa on jäljellä alle viikko, korvaus on 200 euroa.

Ylimääräisestä työvuorosta maksetaan 90 euron korvaus normaalin ylityökorvauksen lisäksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos