Liikennejärjestelyt muuttuvat Vinkin alueella rokotuspäivinä –Katso tästä ajo-ohjeet

Jo tänään liikenteenohjaajat opastavat paikalla ja rokotuksiin saapuvien toivotaan seuraavan ohjeita. Iltaa kohti on odotettavissa vähemmän ruuhkia.

Tässä ohjeet Vinkin vapaa-aikakeskukseen koronarokotukseen saapuville autoilijoille. Muutos on voimassa ensimmäisen kerran jo tänään tiistaina kello 11-18.

21.12.2021 8:58

Vinkin vapaa-aikakeskuksen liikennejärjestelyt muuttuvat tästä lähtien aina, kun Vinkissä järjestetään ajanvaraukseton koronarokotuspäivä. Muutos on voimassa ensimmäisen kerran jo tänään tiistaina kello 11-18.

Muutosten taustalla ovat viime viikon torstaina järjestetyn rokotuspäivän aiheuttamat ruuhkat Vinkin alueella. Vinkissä annettiin kyseisen päivän aikana noin tuhat rokotetta.

Kulku Ahertajankadun kautta

Kulku vapaa-aikakeskus Vinkkiin tapahtuu rokotuspäivinä Ahertajankadun kautta. Ahertajankatu muuttuu rokotuksien ajaksi yksisuuntaiseksi tieksi. Ahertajankadun varteen pysäköinti on poikkeuspäivien aikana kielletty, pois lukien henkilöiden jättäminen ja noutaminen. Jättö- ja noutopaikka on merkitty erikseen. Jättö- ja noutopaikka on tarkoitettu nopeaan piipahdukseen – ei rokotettavana olevien odotukseen tai muuhun pysäköintiin.

Pois Lamminsuontien kautta

Pysäköintipaikkoja löytyy Vinkin pihasta sekä rakennuksen takaa, lisää paikkoja on käytössä hiihtoladun pysäköintipaikalla sekä Frestems Oy:n pihassa. Kerralla käytössä on noin 200 pysäköintipaikkaa. Vinkin rokotuspisteelle saapuvien tulee huomioida pysäköinnissä liikennesäännöt ja varmistaa, ettei ajoneuvo estä muuta liikennettä.

Liikenteenohjaajat ohjaavat liikennettä ja rokotuksiin saapuvien toivotaan seuraavan annettuja ohjeistuksia.

Iltaa kohti väljempää

Vinkin ajanvarauksettomien rokotuspäivien ruuhkahuippujen odotetaan ajoittuvan aamupäiviin. Kannattaa siis suosia iltapäivä- ja ilta-aikoja, jos se on mahdollista.

Myös jonotuskäytänteitä on muutettu viime torstaina saatujen kokemusten pohjalta. Koska jonotus tapahtuu pääsääntöisesti ulkona, muistutetaan lämpimästä vaatetuksesta.

Rokotuksia annetaan niin kauan, kuin rokotteita riittää.

Rokotuspäivät

Koronarokotuksia (1., 2. ja 3. rokotus) annetaan ilman ajanvarausta Vinkin vapaa-aikakeskuksessa:

Tiistai 21.12. kello 11–18

Tiistai 28.12. kello 11–18

Keskiviikko 29.12. kello 11–18

Tiistai 11.1. kello 11–18

Koronarokotukset (1., 2. ja 3. annos) ilman ajanvarausta Mouhijärven neuvolassa:

Torstai 13.1. kello 8–15

Torstai 20.1. kello 8–15

Huom! Muutokset mahdollisia. Ajantasaisen tiedon löydät Sotesin verkkosivuilta osoitteesta www.sotesi.fi/koronarokotukset.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos