Pentti Hiirijoen hiihtotempaukset jatkuvat: Taas kerätään rahaa kelloon, mutta minne?

Tällä kertaa Hiirijoki aikoo sivakoida keskusurheilukentän rataa ympäri 250 kierrosta.

Pentti Hiirijoki kuntoili Vammaskosken siltaa päästä päähän joulukuussa 2020. Kokemäenjoen hän ylitti näin tuhat kertaa.

12.1. 10:58

Sastamalassa tunnettu urheilumies Pentti Hiirijoki, 73, on keksinyt jälleen uuden kuntotempauksen.

Tällä kertaa Hiirijoki aikoo hiihtää Sastamalan keskusurheilukentän rataa ympäri 250 kierrosta. Yksi ratakierros on pituudeltaan 400 metriä. Matkamittariin kertyy näin ollen 100 kilometriä.

Hiihtotempauksellaan Hiirijoki kerää rahaa urheilukentälle hankittavaa kelloa varten.

”Kun torikelloon kerättiin varoja, niin joku ehdotti, että urheilukentällekin tarvittaisiin jonkinlainen kello. Nyt siellä ei ole minkäänlaista kelloa”, Hiirijoki sanoo.

Hiirijoki toteuttaa hiihtohaasteensa lauantaina 22. tammikuuta. Startti on kello 8 aamulla. ”Siitä alkaa hiihtohullutteluni seuraava vaihe”, mies naurahtaa.

Hiirijoki varaa hiihtourakkaan aikaa koko päivän. ”Vauhti on rauhallinen ja aikaa matkantekoon menee 10–12 tuntia, riippuen kelistä ja olosuhteista. Sata kilometriä olisi siis täynnä illalla kello 18–20.”

Hiirijoki toivoo, ettei hänen tarvitse hiihtää koko matkaa yksin, vaan saisi toisista hiihtäjistä matkaseuraa. ”Vauhti tulee olemaan maltillista, sellaista keskusteluvauhtia.”

Radalle tehdään rinnakkain kaksi latua. Ladun pohjustustyö alkaa näinä päivinä. ”Lunta toivottavasti saadaan vielä lisää ja voi olla, että lapiohommiakin on luvassa, koska toistaiseksi lunta ei vielä kovin paljon ole.”

Tapahtumassa ovat mukana myös urheiluseurat Vammalan seudun Voima ja FC Vapsi.

Millainen kello urheilukentälle tulee?

Millainen kello urheilukentälle sitten aiotaan hankkia? ”Riippuu siitä, minkä verran rahaa saadaan tempauksella kokoon. Tarkoitus on, että kello on aika iso ja näkyvä, että se näkyisi myös Vexve Areenalle päin. Digitaalinen kello, joka näkyy pimeälläkin”, Hiirijoki kaavailee.

Ensisijaisena tavoitteena on kerätä varat keskusurheilukentän kelloon, mutta jos rahaa jää yli, niin kello tarvittaisiin Hiirijoen mukaan myös Hopun urheilupuistoon. ”Hopulla on aktiivista toimintaa ja paljon käyttäjiä, ja ajannäyttäjä tarvittaisiin myös siellä.”

Hiirijoki sanoo, että jotkut pitävät kellojen hankkimista tänä päivänä jo vanhanaikaisena. ”Mutta vanha olen jo itsekin”, hän naurahtaa.

Viimeksi Pentti Hiirijoki toteutti 100 mailin hiihtohaasteen vuosi sitten helmikuussa ja keräsi tällä tempauksellaan noin 3 700 euroa rahaa torikellon hankkimiseen Vammalan torille. Torikello julkistettiin joulukuussa.

Kaikki halukkaat voivat osallistua Hiirijoen hiihtohaasteen tukemiseen. Pankkiin on avattu keräystili, jonka tilinumero on FI86 5660 0620 1778 40.

Keräysaika alkaa 19. tammikuuta ja päättyy 18. huhtikuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos