Alle 12-vuotiaiden koronarokotusajat varattiin loppuun Sastamalassa – Uusia aikoja saatavilla torstaina - Uutiset - Tyrvään Sanomat

Alle 12-vuotiaiden koronarokotusajat varattiin loppuun Sastamalassa – Uusia aikoja saatavilla torstaina

Yli 12-vuotiaat voivat tulla torstaina ilman ajanvarausta koronarokotukseen Vinkin vapaa-aikakeskukseen ja Mouhijärven neuvolaan.

12.1. 18:00

Kaikki 5–11-vuotiaiden lasten koronarokotusajat tulevalle perjantaille varattiin loppuun Sastamalassa. Ajanvaraus aukesi maanantaina ja vapaita aikoja oli runsaasti Vinkin vapaa-aikakeskukseen.

Rokoteajat päiville 18.–25. tammikuuta avautuvat varattavaksi puhelinajanvaraukseen torstaina kello 10 ja verkossa varattavaksi samana päivänä puhelinajanvarauksen päätyttyä kello 11.30.

Puhelinajanvarausnumero on 040 730 3183.

Alle 12-vuotiaiden koronarokotuksia annetaan ainoastaan ajanvarauksella heille tarkoitettuina rokotuspäivinä.

5–11-vuotias lapsi rokotetaan ainoastaan huoltajien suostumuksella. Varatessaan aikaa lapselle, huoltaja sitoutuu siihen, että lapsen huoltajien suostumus rokotukselle on olemassa.

Rokotuspaikalla huoltajien suostumus kysytään, mutta kirjallisia valtakirjoja ei vaadita, paitsi mikäli lapsen saattaja on joku muu kuin huoltaja.

Rokotuksia ei toistaiseksi järjestetä kouluissa johtuen rokotteiden vaatimasta kylmäsäilytyksestä. Korona-aikana ei myöskään ole suotavaa koulun ulkopuolisten aikuisten oleskelu koulun tiloissa ja lasten koronarokotusten osalta edellytetään mieluiten huoltajan läsnäoloa.

5–11-vuotiaille annettava koronarokote on Biontech-Pfizerin Comirnaty. Lapsille käytetään tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta.

Torstaina ilman ajanvarausta

Kaikki yli 12-vuotiaat voivat tulla torstaina ilman ajanvarausta koronarokotukseen Vinkin vapaa-aikakeskukseen ja Mouhijärven neuvolaan.

Vinkin rokotuspiste on torstaina auki kello 11-18 ja Mouhijärven neuvolan rokotuspiste kello 8-15.

Sastamalassa on käytössä Biontech-Pfizerin Comirnaty-koronavirusrokote sekä Modernan Spikevax.

Ajanvarauksettomissa päivissä on hyvä varautua mahdolliseen jonottamiseen ulkona.

Ajanvarausajat on tarkoitettu ainoastaan 5-11-vuotiaille, yli 60-vuotiaille sekä riskiryhmäläisille ja raskaana oleville. Yksittäisiä rokotusaikoja saattaa vapautua satunnaisesti. Ajankohtaisen tilanteen voi tarkistaa sähköisestä ajanvarauksesta Sotesin sivuilta.

Annosten väliajat

Tällä hetkellä ensimmäisen ja toisen koronarokoteannoksen väliin pitää jäädä vähintään kuusi viikkoa.

THL:n mukaan kolmas rokoteannos voidaan antaa 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut 3-4 kuukautta.

Alle 60-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kolmas rokoteannos voidaan antaa kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut 4-6 kuukautta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos