Lukiolaisten penkkarit ja vanhojentanssit siirtyvät – ”Mitään ei ole kokonaan peruttu”

Vammalan lukiossa toistuu viimevuotinen kuvio. Korona siirtää karnevaalit ja tanssit tuonnemmaksi.

Vammalan lukion abiajelua ei nähdä perinteiseen tapaan helmikuussa, vaan vasta huhtikuun lopulla.

26.1. 18:00

Koronatilanne siirtää jo toistamiseen Vammalan lukion penkkarit ja vanhojentanssit tutulta paikaltaan.

Perinteistä penkkarihulinaa ja abiajelua ei nähdä helmikuussa, vaan vasta huhtikuun lopulla. Abiturientit viettävät karnevaalejaan vappua edeltävänä perjantaina, eli 29. huhtikuuta.

Abit järjestävät koulun sisäistä ohjelmaa 10. helmikuuta, mutta yleisöä ei paikalle oteta. Ohjelmaa voi seurata striimattuna.

Myöskään lukion vanhojentansseja ei tanssita helmikuussa. Tanssit siirtyvät lukuvuoden loppuun. ”Samaan tapaan kuin viime vuonna, vanhojentanssit ovat lukuvuoden päätöstanssiaiset”, sanoo Vammalan lukion rehtori Leeni Kirvesmäki.

Vammalan lukion ”vanhat” tanssivat perjantaina 3. kesäkuuta. Uudet ylioppilaat lakitetaan lauantaina 4. kesäkuuta. ”Jos perheessä sattuu olemaan sekä vanha että ylioppilas, niin juhlat osuvat harmillisesti peräkkäisille päiville”, Kirvesmäki toteaa.

Rehtorin mukaan päätös tapahtumien siirtämisestä on tehty yhteistuumin abi- ja vanhojen toimikunnan kanssa. ”Tapahtumat siirretään keväämmäksi, koska näyttää siltä, että silloin vanhemmatkin pääsevät katsomaan juhlia. Mitään ei ole siis kokonaan peruttu.”

Vammalan lukiossa on tänä keväänä 118 abiturienttia ja ”vanhoja” on 93.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos