”Voiko 13 miljoonasta eurosta vielä karsia?” – Näin valtuustoryhmien puheenjohtajat kommentoivat Mouhijärven kouluhanketta

Mouhijärven yhteiskoulun rakentamishankkeen kustannusarvio oli aluksi 9 miljoonaa euroa. Nyt se on 13 miljoonaa euroa. Kysyimme valtuustoryhmien puheenjohtajilta, mitä mieltä Mouhijärven suurinvestoinnista ollaan.

Kesällä 2020 Mouhijärven yläkoulun säilymisen puolesta järjestettiin mielenilmaus yhteiskoulun pihalla. Tämän taistelun mouhijärveläiset voittivat. Nyt keskustelu käy kuumana siitä, toteutuuko koulun uudisrakennushanke vai siirtyykö opetus väistötiloihin vuosiksi eteenpäin.

30.1. 9:00

Mouhijärven koulurakentaminen jakaa mielipiteitä valtuustoryhmien välillä, mutta myös ryhmien sisällä. Sosialidemokraattien Heljä Leppäniemen esitys siirtokoulun vuokraamisesta Mouhijärvelle kymmeneksi vuodeksi yllätti jopa demareiden valtuustoryhmän puheenjohtajan Leevi Karisalmen. ”Teknisen lautakunnan päätös yllätti. Käsittääkseni väistötilavaihtoehdossa ei ole kuultu käyttäjien mielipidettä ollenkaan. Olin siinä käsityksessä, että ryhmän kanta on se, että asia olisi jätetty pöydälle”, Karisalmi sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos