Pirkanmaalla koronaepidemian huippu on pitkä ja tasainen – Johtajaylilääkäri kertoo, mitä rajoituksia punnitaan seuraavaksi: ”Pehmeitä keinoja käytetään varmaan pidempään”

Sairaalakuormitus ei vielä ole lähtenyt laskuun, joten toistaiseksi pitää jatkaa tasapainoilua rajoitusten purkamisen ja epidemian hillitsemisen välillä. Ensi viikolla koronanyrkki pohtii, voitaisiinko yleisötilaisuudet vapauttaa kokonaan. Penkkareiden suhteen nyrkki on edelleen tiukkana ja katsoo, että varsinaiset penkkariajelut pidetään vasta ylioppilaskirjoitusten jälkeen.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Taysin johtajaylilääkäri Juhani Sand on Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja. Ryhmä kokoontui tuttuun tapaan jälleen tiistaina.

9.2. 10:45

Omikronaallon huippu ei vielä ole Pirkanmaalla ohi, mutta pieniä myönteisiä merkkejä on ilmassa. Tiistaina kokoontunut pandemiaohjausryhmä eli koronanyrkki luonnehti Pirkanmaan koronatilannetta vakaaksi ja tasaiseksi.

”Tilastoidut tartunnat ja sairaalahoidon kuormitus ovat aika lailla samalla tasolla kuin edellisellä viikolla, mutta viruksen ilmaantuvuusluvuissa on nähtävissä hentoinen laskusuunta. Myös jätevesiseurannan perusteella viruksen määrä näyttää vähenevän”, totesi ryhmän puheenjohtaja, Tampereen yliopistollisen sairaalan Taysin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juhani Sand tiistaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos