Kaupunginhallitus äänesti tuulivoimaloiden etäisyydestä – Vähintään 1,2 kilometriä asutuksesta voitti niukasti äänin 6-5

15.2. 10:35

Sastamalan kaupunginhallitus hyväksyi äänin 6-5 tuulivoimaloiden tulevat kaavoitusehdot kaupunginjohtajan ehdotuksen mukaisesti.

Valtuustolle ehdotetaan, että tuulivoimaloiden etäisyys vakituisesta asutuksesta ja loma-asutuksesta pitää olla vähintään 1,2 kilometriä.

Lopullisesti asiasta päättää kaupunginvaltuusto viikon kuluttua.

Kaupunginhallituksessa vähemmistöksi jäi Maire Villon (ps) ehdotus, että etäisyyden vakituisesta asutuksesta ja loma-asutuksesta pitää olla vähintään 1,5 kilometriä, eikä siitä voi poiketa muilla sopimuksilla.

Villon ehdotusta kannattivat Miko Bergbom (ps) ja Pirjo Raunio (kd).

Villo ehdotti muutettavaksi myös vaatimusta tuulivoimaloiden meluselvityksiin. Hän halusi, että melutasoista tilataan hankekohtaisesti kaavoitusvaiheessa riippumaton selvitys. Pelkkä tuulivoimayhtiön selvitys melutasoista ei ole riittävä.

Tämän Villon jälkimmäisen ehdotuksen kaupunginhallitus hyväksyi yksimielisesti.

Sen sijaan etäisyysehdotuksesta äänestettiin.

Villon ehdotusta kannattivat Bergbomin ja Raunion lisäksi myös Pertti Hakanen (kesk) ja Leena Saarela (vas).

Kaupunginjohtajan ehdotus voitti yhdellä äänellä. Sitä kannattivat Merja Helander (sd), Kari Kaaja (kok), Antti-Matti Mattila (kesk), Jarkko Mäkipää (sd), Wilhelm von Nandelstadh (r) ja Päivi Pelttari (kok).

Bergbom, Raunio ja Villo jättivät eriävän mielipiteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos