Valtio jakoi tukea kävelyn ja pyöräilyn lisäämiseen – Sastamalasta yksi avustettava kohde

Sastamala pyrkii edistämään pyöräilyä kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmallaan ja valtion avustuksella. Pyöräilijä kuvattiin vuonna 2020 Sastamalan keskustassa Hopun urheilupuistossa.

17.2. 7:43

Sastamalan kaupunki parantaa kävely- ja pyöräliikenteen olosuhteitaan Mouhijärvellä osin valtion avustuksen turvin. Liikenne- ja viestintäministeriö Traficom on myöntänyt kaupungille yhteensä 89 700 euroa tukea Särkijärventien ja Tiisalantien jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentamiseen.

Traficom myönsi avustusta yhteensä 63 hankkeelle noin 24,4 miljoonaa euroa. Avustus myönnettiin kunnille tarkoitetusta kävelyn ja pyöräilyn investointiohjelmasta. Kunnat parantavat avustetuilla hankkeillaan kävelyn ja pyöräilyn houkuttelevuutta, sujuvuutta ja turvallisuutta kaupunkien ja kuntien katuverkoilla, mikä vaikuttaa vähentävästi liikenteen päästöihin.

Liikenne- ja viestintäministeriö käynnisti vuonna 2018 investointiohjelman kävelyn ja pyöräilyn edistämiseksi. Valtio tavoittelee näin 30 prosentin kasvua kävelyn ja pyöräilyn matkamääriin vuoteen 2030 mennessä verrattuna ohjelman julkaisuajan tilanteeseen.

Investointiohjelman valtionavustusta on jaettu neljä kertaa vuodesta 2018 lähtien. Vuoden 2021 valtionavustushakuun saapui yhteensä 123 hakemusta. Sastamalaan avustus tuli nyt kyseisestä ohjelmasta ensimmäistä kertaa.

Lue lisää:

Asiantuntija selvitti Sastamalan pyöräilyoloja: Tämä on suurin epäkohta – ”Pyöräilijä pysähtyy ja jää ihmettelemään”

Hankitaanko yhteiskäyttöiset kaupunkipyörät myös Sastamalaan? – Suunnitelmissa ”laatukäytävä” keskustan läpi, katso minne päin kaupunkia suunnitellaan uusia pyöräteitä

Sastamalan kevyen liikenteen kehittäminen keskittyy keskustaan – Katso kartoilta, mitä uusia väyliä kävely- ja pyöräilyohjelmassa esitetään eri taajamiin

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos