Katso tallenne: Äänestääkö Sastamalan valtuusto tuulivoimasta ja Mouhijärven koulu-urakasta?

Sastamalan kaupunginvaltuuston pöydällä oli kaksi isoa asiaa maanantaina. Tyrvään Sanomat näytti valtuuston kokouksen suorana lähetyksenä. Nyt nähtävillä on tallenne kahden viikon ajan.

Sastamalan kaupunginvaltuusto päättää maanantaina, kuinka lähelle asutusta tuulivoimaa voi kaupungissa rakentaa ja millaisella summalla Mouhijärven yhteiskoulua ryhdytään korjaamaan.

20.2. 13:45

Sastamalan kaupunginvaltuustossa oli odotettavissa vilkasta keskustelua maanantaina, kun luottamushenkilöt pääsivät sanomaan sanansa kahteen päättäjien mielipiteitä jakaneeseen asiaan.

Valtuuston kokouksessa lyötiin lukkoon muun muassa tuulivoimarakentamisen periaatteet sekä Mouhijärven yhteiskoulun rakentamisen ja peruskorjauksen laajuus. Molemmat asiakokonaisuudet äänestyttivät kaupunginhallituksen jäseniä viikkoa aikaisemmin.

Tyrvään Sanomat näytti valtuuston kokouksen suorana lähetyksenä. Lähetyksen tuotti Sastamalan kaupunki. Tallenne kokouksesta on nähtävissä kaksi viikkoa kokouksen jälkeen. (Jos lähetys ei näy, voit katsoa sen täältä.)

Nämä asiat listalla

Yksi eniten mielenkiintoa herättävistä asioista oli etukäteen tuulivoimarakentamisen periaatelinjaus. Kaupunginhallitus esitti, että Sastamalaan rakennettavien tuulivoimaloiden etäisyyksien vakituisesta asutuksesta ja loma-asutuksesta pitää olla vähintään 1,2 kilometriä, mutta isompaakin etäisyyttä esitettiin.

Lue lisää: Kaupunginhallitus äänesti tuulivoimaloiden etäisyydestä – Vähintään 1,2 kilometriä asutuksesta voitti niukasti äänin 6-5

Lue lisää: Tuulivoimalat: Ei niin lähelle, lausuvat kymmenet kiinteistönomistajat Sastamalassa – ”Tekisi haaveistamme mahdottomia”

Lue lisää: Yli 500 vastustaa Kärmekallion tuulivoimapuistoa – "Kukaan meistä ei haluaisi olla tässä tilanteessa”

Lue lisää: Näkökulmat riitelivät yleisötilaisuudessa: ”Ei pidä ollenkaan paikkaansa” – Voimakas vastustus yllätti tuulivoimayhtiön ja voi torpata koko hankkeen

Toiseksi Sastamalan kaupunginvaltuusto määritteli Mouhijärven yhteiskoulun rakentamisen laajuuden. Kaupunginhallitus esitti valtuustolle, että Mouhijärven yhteiskoulu saneerataan 10 miljoonalla eurolla, mikä ei vielä sisällä irtaimistoa, väistötiloja eikä purkukustannuksia.

Lue lisää: Kaupunginhallitus äänesti Mouhijärven koulu-urakasta: Tilaelementtikoulu hylättiin äänin 8-3

Lue lisää: ”Voiko 13 miljoonasta eurosta vielä karsia?” – Näin valtuustoryhmien puheenjohtajat kommentoivat Mouhijärven kouluhanketta

Lue lisää: Miksi tekninen lautakunta torppasi Mouhijärven koulusuunnitelman? – ”Se tarkoittaisi pienten koulujen loppumista”

Lue lisää: Otetaanko Mouhijärven yhteiskoulun rakentamisessa vielä aikalisä? – Hankkeen kustannukset nousevat

Lue lisää: Käyttäjät kertovat nyt, millainen uusi koulu Mouhijärvelle tarvitaan – Katso kuvat vanhasta: Tiloissa surisevat ilmanpuhdistimet ja luokat loppuvat kesken

Lue lisää: Laajeneeko Mouhijärven uusi yhteiskoulu molemmille puolille Uotsolantietä? Kasvatusjohtajan synkkä viesti vanhasta osasta: ”Ei voi lykätä, purettava äkkiä ja välittömästi”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos