Katso tästä: Nämä hankkeet saavat Leader-rahoitusta Sastamalassa

Listalla uusia yrityksiä ja kehittämishankkeita.

Keikyän Perikunta kunnostaa Pehulan vanhaa puukoulua kyläläisten kokoontumispaikaksi.

23.2. 13:34

Leader-rahoituksella kunnostetaan Pehulan vanhaa puukoulua, rakennetaan tilat pitopalveluyritykselle, hankitaan uusia kylmä- ja pakastetiloja, kunnostetaan majoitustiloja sekä rakennetaan padel- ja beachvolleykenttiä.

Sastamalassa kuusi kehittämishanketta on saamassa Leader Joutsenten reitin rahoitusta.

Keikyän Perikunta kunnostaa talkoilla Pehulan vanhaa puukoulua yhteisölliseen käyttöön. Tavoitteena on monipuoliseen käyttöön soveltuva, kaikille avoin harrastus- ja kokoontumistila. Tilasta tulee kyläläisten yhteinen olohuone, jonka kynnys on matalalla. Tilaa voivat käyttää niin yksityiset kuin yhteisöt, ja tiloja voidaan myös vuokrata kokoustiloiksi, perhejuhliin ja muille pienryhmille.

Heinon Leipomo Oy investoi uusiin kylmä- ja pakastetiloihin. Yritys harjoittaa leipomo-, lounas- ja merkkipäiväpalvelutoimintaa. Investointi lisää yrityksen kylmätilakapasiteettia, ja sillä lisätään myös tuotannon ympäristöystävällisyyttä ja energiatehokkuutta.

Suodenniemellä toimiva PihlaCatering tmi rakentaa ammattikeittiötilat vanhaan navettarakennukseen pitopalvelutoimintaa varten. Uuden yrittäjän tavoitteena on työllistää itsensä ja tehdä samalla maatilan sukupolvenvaihdos.

Keikyään perustettu uusi yritys Äetsänkoski Oy aloittaa majoitus- ja matkailupalvelutoiminnan Keikyäntien varressa lähellä Kokemäenjokea ja Suomen pisintä puista riippusiltaa. Tarkoitusta varten kunnostetaan kiinteistö nykylainsäädännön mukaiseen majoituskäyttöön. Lisäpalveluna vuokrataan veneitä moottorilla ja ilman.

Kiinteistöpalvelu LeKa Oy rakentaa Häijääseen padel- ja beachvolleykentät sekä lasten leikkipaikan.

Padelix Oy puolestaan investoi Vammalassa padel-sisähallin laajennukseen.

Lue lisää: Jälleen uusia padelkenttiä Sastamalaan, Häijääseen myös biitsikenttä – Nämä liikuntainvestoinnit saavat tukea

Leader Joutsenten reitin hallitus käsitteli tiistaina 12 uutta hankehakemusta Sastamalasta, Huittisista ja Hämeenkyröstä. Yhdentoista hankkeen rahoitusta päätettiin puoltaa osana Leader-ryhmän Luova Laakso -kehittämisstrategian toteuttamista. Yksi hakemus hylättiin.

Nyt puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 630 000 euroa, josta julkisen tuen osuus on 29 prosenttia.

Vuonna 2014 käynnistyneellä ohjelmakaudella on nyt Joutsenten reitin kautta tuettu yhteensä 306 hanketta. Puoltojen jälkeen vuoden 2022 rahoitusvarauksesta on vielä käyttämättä reilu kolmannes.

Hankerahoituksen viranomaispäätökset tekee Pirkanmaan ely-keskus. Seuraavan kerran hankehakemuksia käsitellään tiistaina 12. huhtikuuta. Tähän kokoukseen hakemukset tulee jättää viimeistään perjantaina 1. huhtikuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos