Sastamala otti kantaa Ukrainan puolesta, keskeytti pitkään jatkuneen ystävyyskaupunkiyhteistyön Kashinin kanssa – Varatut rahat avuksi Ukrainaan

Sastamalan ja Kashinin ystävyyskaupunkiyhteistyö on alkanut vuonna 1969. Lokakuussa 2019 Kashinin edustajat juhlistivat Sastamalan 10-vuotispäivää pääkirjastolla, jossa he osallistuivat ystävyyskuntien 50-vuotisesta historiasta kertovan näyttelyn avajaisiin.

28.2. 19:57

Sastamalan kaupunki keskeyttää yli 50 vuotta jatkuneen ystävyyskaupunkiyhteistyönsä venäläisen Kashinin kaupungin kanssa. Keskeytyksen syynä on vallitseva tilanne Ukrainassa.

Sastamalan kaupunginhallitus käsitteli asiaa kokouksessaan maanantai-iltana. Kaupunginhallitus totesi, että Venäjän valtio on hyökkäyksellään Ukrainaan rikkonut törkeästi kansainvälistä oikeutta, kansojen itsemääräämisoikeutta sekä aiheuttanut hengenvaaraa ja inhimillistä kärsimystä ukrainalaisille.

”Tässä tilanteessa Sastamalan kaupunki ei voi pitää yllä ystävyyskaupunkisuhteita Venäjälle Kashinin kaupunkiin. Yhteistyön edellytyksenä tulee olla kansainvälisen oikeuden ja kansojen itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen”, kaupunki toteaa päätöksessään.

Sastamalan kaupunki on varannut ystävyyskuntatoimintaansa kuluvalle vuodelle 5000 euroa. Nämä rahat kaupunginhallitus osoittaa nyt ukrainalaisten auttamiseksi.

Keskustelu ystävyyskaupunkiyhteistyön jäädyttämisestä käynnistyi Sastamalassa viime viikolla kokoomuksen ja rkp:n valtuustoryhmien esitettyä asiaa.

Lue lisää: Esitys: Yhteistyö Sastamalan ystävyyskaupungin Kashinin kanssa jäädytettävä Ukrainan tilanteen takia

Kashin ja Sastamala, ja sitä ennen Vammala, ovat olleet ystävyyskaupunkeja vuodesta 1969. Kashinin kaupungin edustajat ja johtavat päättäjät vierailivat Sastamalassa viimeksi vuonna 2019, kun Sastamala täytti kymmenen vuotta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos