Kiikoisten vpk lähettää sammutusasuja ja saappaita Ukrainaan – Palokunnat pyytäneet materiaaliapua sodan keskelle

Keräykseen otetaan vain niitä tavaroita, joita Ukrainan pelastustoimi on pyytänyt.

Lasse Hirvikoski Kiikoisten vpk:sta esittelee sammutusasun takkia ja potilaan tukemiseen käytettävää rankalautaa.

3.3. 17:40

Kiikoisten vpk lähettää palokunnan vanhoja sammutusasuja ja saappaita Ukrainaan palomiesten avuksi.

Ukrainan pelastustoimen edustajat ovat pyytäneet materiaaliapua ulkomailta. Palokunnat tarvitsevat Ukrainassa sammutusvarusteita, pelastuskalustoa, polttoainekäyttöisiä työkaluja sekä majoitustarvikkeita.

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö koordinoi nyt keräystä palokunnista ympäri Suomen.

Kiikoisten vpk ei aikaillut avustusoperaation käynnistämisessä. ”Ainakin vpk:n vanhoja sammutusasuja lähtee Ukrainaan. Niitä liikenee kymmenkunta. Niillä on varmasti käyttöä Ukrainassa”, sanoo Lasse Hirvikoski Kiikoisten vpk:sta.

Palomiehen sammutusasuun kuuluvat housut ja takki. ”Ylimääräisiä kypäriä löytyi vain kaksi. Kaikesta ei voida valitettavasti luopua”, Hirvikoski toteaa.

Kiikoisista Ukrainaan lähetetään myös kuusi paria palomiehen saappaita sekä tyhjiö patja ja rankalauta, joita käytetään potilaan tukemiseen.

Kiikoisten vpk lähettää Ukrainaan muun muassa sammutusasuja, saappaita, tyhjiö patjan ja rankalaudan.

Vain Ukrainan pelastustoimen pyytämiä tavaroita

Sammutusvarusteiden lisäksi Ukrainan palokunnat ovat ilmoittaneet tarvitsevansa muun muassa hengityksensuojaimia, silmäsuojaimia, kaasu- ja säteilymittareita, paloletkuja, kiikareita, ensihoitovälineistöä, polttoainekäyttöisiä työkaluja, kuten moottorisahoja sekä majoitustarvikkeita, kuten retkisänkyjä, retkipatjoja ja makuupusseja.

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö ottaa vastaan vain Ukrainan pelastustoimen toimittaman listan mukaisia tavaroita, jotka ovat hyväkuntoisia ja ehjiä. Lahjoituksia otetaan vastaan myös pelastuslaitoksilta, palokalustoyrityksiltä ja muilta yhteisöiltä.

Yksityiset ihmiset voivat toimittaa keräykseen listalla olevia retkisänkyjä, retkipatjoja ja makuupusseja. Muita tavaralahjoituksia pelastustoimen keräykseen ei oteta.

Kiikoisten paloasemalle, osoitteeseen Jaaranraitti 78, voi tavaraa toimittaa lauantaihin 5. maaliskuuta kello 21 saakka. Lasse Hirvikosken tavoittaa puhelinnumerosta 040 5442200.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos