Sastamalassa otetaan vastaan Ukraina-lahjoituksia Valkamakadulla, Kiikan ex-vanhainkodissa ja Kiikoisissa – Katso listalta, mitä tavaroita halutaan ja mitä ei

7.3. 12:39

Sastamalaan on perustettu vapaaehtoisvoimin nopealla aikataululla paikkoja, joihin voi tuoda avustustavaraa ukrainalaisille.

Mukana yhteistyössä ovat esimerkiksi Vammalan ja Kiikoisten helluntaiseurakunnat, Sastamalan Katulähetys, Kiikan nuorisoseura sekä monia yksityishenkilöitä.

Facebookista hanke löytyy nimellä Sydämellä Sastamalasta-keräys.

Maanantaina kello 16.30-19 on lahjoituspiste auki ensimmäistä kertaa Vammalan keskustassa.

Lahjoituspiste sijaitsee osoitteessa Valkamakatu 2 C, Tila on katutasossa, kebab-pizzeria Egen ja Luther-talon välissä. Se on jatkossa avoinna maanantaista perjantaihin kello 16.30-19 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 11-13.

Kiikan ex-vanhainkodin tiloihin on perustettu tavaroiden jakelukeskus, osoite on Vanhankyläntie 6. Sinne voi tuoda tavaraa ma 7.3. kello 17-19, ti 8.3. kello 18-19, ke 9.3. kello 16-18, to 10.3. kello 15-16 ja pe 11.3. kello 16.30-19.

Paikka löytyy rakennuksen vasemmasta päädystä. Tavaran toimitukset viedään rakennuksen takaa entisen ruokasalin ovista, oven eteen pääsee autolla, aurattu luiska.

Rakennuksen pääovista ei saa kulkea, eikä Niittyvillan puolelle saa mennä. Tavaraa ei saa jättää rakennuksen nurkkiin muina aikoina kuin ilmoitettuina.

Kiikoisissa lahjoitustavaraa saa viedä keskiviikkona 9.3. kello 18-19 ja sunnuntaina 13.3. kello 14 Kiikoisten helluntaiseurakuntaan, osoite Kiikostentie 24.

Ehjät ja puhtaat tavarat

Tässä listaa, mitä voi lahjoittaa:

Siistit, ehjät, pestyt ja puhtaat tavarat. Älä tuo rikkinäisiä tai likaisia vaatteita.

Vaatteet - Miesten ja naisten vaatteet (esim. paidat, housut, takit, fleecet, kengät, villasukat, kaulahuivit, tumput, pipot)

- Lasten vaatteet (esim. paidat, housut, bodyt, haalarit, pyjamat, takit, kengät, villasukat, kaulahuivi, tumput, pipot)

Petivaatteet - Liinavaatteet - Tyynyt ja peitot - Patjat ja petauspatjat - Huopia ja vilttejä

Lelut ja pelit - Pehmolelut - Muut lelut (ehjiä ja puhtaita leluja, huomioi koko ja nippeleiden määrä eli mahdollisimman käteviä ja näppäriä) - Palapelit lapsille ja aikuisille (ei lautapelejä)

Käyttämättömät ja avaamattomat hygieniatarvikkeet lapsille ja aikuisille: - Saippuat ja shampoot - Deodorantit - Partahöylät ja -vaahdot - Hammasharjat ja -tahnat - Terveyssiteet ja tamponit - Vaipat

Säilytys/kuljetus - Matkalaukut, kangaskassit ja reput

Keittiötarvikkeet - Kattilat ja paistinpannut - Muovisia leikkuulautoja - Keittiöveitset - Aterimet (haarukat, veitset, lusikat) - Keittokauhat - Paistinlastat - Laseja ja mukeja - Lautasia - Säilytysrasiat

Hoitotarvikkeet - Ensiaputarvikkeet (laastarit, sideharsot) - Verenpainemittarit - Kuumemittarit - Lääkkeitä ei oteta vastaan luvista johtuen

Ruokatarvikkeet - Säilyvää ruokaa

Kaikenkokoisia pyyheliinoja, värikyniä lapsille

Mitä ei oteta vastaan

Tällä hetkellä ei oteta vastaan lahjoituksina kodinkoneita tai huonekaluja.

Ryhmän Facebook-sivuilla aiotaan kertoa yli- ja alitarjotuista tuotteista, esimerkiksi keittiötarvikkeita ei näin alkuun isoa varastoa tarvita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos