Näin Vammalan torin kunnostus aiotaan toteuttaa – Katso aikataulu ja näkyvimmät muutokset

Hankesuunnitelma lupaa Vammalan uudistuvalle torille latauspistokkeita, kivetystä, pengerrystä ja valaistusta.

Vammalan torin kunnostuksen yleissuunnitelmakuvat ovat osa hankesuunnitelmaa, jota tekninen lautakunta käsittelee ensi viikolla.

24.3. 16:46

Vammalan toria ryhdytään kunnostamaan tänä syksynä, jos vallitseva materiaalipula ja hintojen nousu eivät sekoita suunnitelmia. Kaupunki on varautunut perusparannustöihin miljoonan euron kokonaissummalla kuluvalle ja ensi vuodelle.

Sastamalan kaupungin tekninen lautakunta käsittelee ensi viikolla torin kunnostuksen hankesuunnitelmaa, jossa on määritelty yleispiirteittäin kunnostuksen toimenpiteet ja tavoiteaikataulu.

Lue lisää: Istuskeluportaita, kivetystä ja jäätelökioskin uusi paikka – Nämä mielenkiintoiset yksityiskohdat uudistuvalle torille on suunniteltu, katso alustava luonnos

Kilpailutukset kevään ja kesän aikana

Tori, toripuisto ja toriparkki on määrä kunnostaa talven 2022 sekä kevään ja kesän 2023 aikana. Suunnittelutyön kaupunki kilpailuttaa vielä keväällä ja kokonaisurakan kesä-elokuussa. Tämän jälkeen täsmentyvät hankkeen kustannukset.

Kunnostustyöt alkavat vaiheistetusti syksyllä.

Vesihuolto, sähköistys ja valaistus uusiksi

Kunnostussuunnitelman mukaan Vammalan torilla uusitaan muun muassa vaurioituneet pintakerrokset ja rakennekerrokset noin metrin paksuudelta. Samassa yhteydessä saneerataan vesihuoltoa sekä uusitaan torin sähköistys ja valaistus.

Toriparkkiin kaupunki on suunnitellut sähköautojen latausasemien asentamista.

Pengerkivetys ja pikkutori

Näkyvin muutos torilla on hankesuunnitelman mukaan niin sanottu pikkutori. Osa nykyisestä toripuistosta muutetaan kivetyksi alueeksi, joka toimii esimerkiksi esiintymislavan katsomona ja myyntipaikkana jäätelökioskille, grillille tai muille torikauppiaille.

Kunnostuksen valmistuttua torin Puistokadun puoleisella reunalla voi istuskella ja oleskella pengerkiveyksellä.

Toiminnallinen muutos on torin ”lohkominen” osiin. Tämä mahdollistaa pysäköinnin ja torimyynnin torialueella samanaikaisesti esimerkiksi talviaikaan, jolloin torilla on myyjiä vähemmän.

Kustannukset

Torin kunnostuksen lopulliset kustannukset selviävät, kun hanke kilpailutetaan. Hankesuunnitelmassa on todettu, että jos saadut urakkatarjoukset ylittävät vuodelle 2022 varatun 500 000 euron investointimäärärahan, on seuraavalle vuodelle mahdollista varata lisämäärärahaa.

Alustavasti kaupunki on varautunut torin kunnostukseen puolen miljoonan summalla sekä tänä että ensi vuonna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos