Mouhijärvelle perustetaan kirsikkapuisto – 50 puuntaimea istutetaan tien varteen

Projekti on tarkoitus rahoittaa myymällä alueelta nimikkopuita yhteisöille ja yrityksille.

Mouhijärvelle perustetaan kirsikkapuisto Mouhijärventien ja Uotsolantien väliselle alueelle. Kuva on Roihuvuoren kirsikkapuistosta Helsingistä viime keväänä.

4.4. 9:11

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, kirsikkapuut kukkivat Mouhijärvellä vuoden päästä keväällä 2023.

Mouhijärvelle ollaan perustamassa kirsikkapuistoa Mouhijärventien uuden kevyen liikenteen väylän ja Uotsolantien väliselle alueelle. Tarkoitus on istuttaa alueelle enimmillään 50 kirsikkapuun taimea.

Kirsikkapuisto on viiden mouhijärveläisen seuran ja järjestön yhteinen hanke. Se toteutetaan yhteistyössä Sastamalan kaupungin kanssa.

”Ei tästä aivan Kioton kirsikkapuiston veroista toki tule, mutta näyttävä kokonaisuus kumminkin”, toteaa puuhamies Esa Piippo.

Piipon mukaan projekti on tarkoitus rahoittaa myymällä alueelta nimikkopuita yhteisöille ja yrityksille.

Mouhijärven talkoiden taustalla vaikuttaa viisi paikallista yhteisöä: Mouhijärvi-Seura, LC Mouhijärvi, Uotsolan asukasyhdistys, Eläkeliiton Mouhijärven yhdistys ja Mouhijärven Eläkkeensaajat.

Yhteenliittymällä on jo useamman vuoden kokemus erilaisista talkootoimista. Viime vuonna talkoolaiset raivasivat Uotsolan vanhan puukoulun ja sitä ympäröivän kiviaidan tienoon uuteen uskoon. Teko voitti Pirkanmaan vuoden maisemateko -kilpailun.

”Kiviaidan kunnostus jatkuu myös tulevana kesänä. Kirsikkapuiston rakentamisen ohella on myös monia muita uusia kohteita aina vieraslajien kitkennästä kulttuurisesti arvokkaan, Selkeen vanhan viljamakasiinin kunnostamiseen”, kertoo Mouhijärvi-Seuran puheenjohtaja Heimo Hanhilahti.

Talkootöiden suunnittelupalaveri pidetään kahvila Signessä Mouhijärvellä keskiviikkona 20. huhtikuuta kello 16. ”Kaikki ovat tervetulleita, mielekästä tekemistä löytyy kaikille”, Esa Piippo toteaa.

4.4. klo 12.50 korjattu suunnittelupalaverin päivämäärä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos