Nopeusrajoitukset vaihtuvat keskiviikkona kesäisiksi takatalvesta huolimatta – Ajankohdasta keskusteltu ”poikkeuksellisen tarkasti”

Viime viikolla sää oli hyvin talvinen, mutta tällä viikolla nopeusrajoituksissa koittaa kesä.

Pirkanmaalla ja suurimmassa osassa Suomea siirrytään talvirajoituksista kesärajoituksiin 13. huhtikuuta.

11.4. 15:45

Pirkanmaalla siirrytään kesänopeusrajoituksiin keskiviikkona 13. huhtikuuta. Asiasta tiedottaa Pirkanmaan ely-keskus.

Talven ajaksi 80 kilometriin tunnissa alennetut nopeusrajoitukset palautetaan 100 kilometriin tunnissa, ja moottoriteillä nopeusrajoitusta nostetaan takaisin 120 kilometriin tunnissa.

Muuttuneet rajoitukset tulevat voimaan heti, kun nopeusrajoitusmerkit on vaihdettu. Merkkien tulee olla vaihdettuna 14. huhtikuuta mennessä.

Entä takatalvi?

Viime viikolla sää oli Pirkanmaalla hyvin talvinen. Perjantaina vesi ja loska valtasivat Tampereen kadut vesisateiden vuoksi.

Onko takatalvi otettu huomioon nopeusrajoituksista päätettäessä?

Liikenneturvallisuusasiantuntija Roosamari Leppälä Pirkanmaan ely-keskuksesta kertoo, että Ely-keskukset toimivat asiassa Väyläviraston ohjeistuksen mukaisesti. Väyläviraston ohjeistuksen mukaan kesänopeusrajoituksiin siirtymisen voi aloittaa 12. huhtikuuta.

”Väylävirastossa on tutkittu tarkkaan sääennusteita. Normaalisti kesänopeuksiin on siirrytty suunnilleen viikkoa aikaisemmin”, Leppälä sanoo.

Tielläliikkujalla vastuu huomioida keliolosuhteet

Jos takatalvi jatkuisi ja lunta tulisi lisää, voitaisiinko kesänopeuksiin siirtymistä vielä lykätä?

”Päätös on tehty, niin kyllä nopeusrajoitukset muutetaan keskiviikkona”, Leppälä sanoo. ”Tielläliikkujalla on vastuu huomioida keliolosuhteet ja suhteuttaa nopeutensa niihin.”

Suurimmassa osassa Suomea kesänopeusrajoituksiin siirrytään samana päivänä. Ajankohdasta on Leppälän mukaan keskusteltu ely-keskusten kesken ”poikkeuksellisen tarkasti”.

Leppälä kertoo, että nopeusrajoitusmerkit halutaan vaihtaa ennen pääsiäisen menoliikenteen alkua, jottei työtä tarvitse tehdä pahimpien liikenneruuhkien aikaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos