Tukea lapsille, nuorille, kylille ja yrityksille – Nämä linjaukset määrittävät tulevien vuosien leader-rahoitusta Sastamalan seudulla

Sastamalassa ja kolmen muun kunnan alueella toimiva leader-toimintaryhmä Joutsenten reitti on hyväksynyt kehittämisen painopisteet vuosille 2023-2027.

Joutsenten reitin toimisto sijaitsee Sastamalan kaupungintalolla neljännessä kerroksessa.

19.4. 6:00

Paikallinen leader-toimintaryhmä Joutsenten reitti keskittyy lähivuosina erityisesti lasten ja nuorten hyvinvointia, biotaloutta, uusien työpaikkojen syntymistä sekä kylätoimintaa edistävän toiminnan tukemiseen.

Nämä asiat nousevat esiin kehittämisstrategian luonnoksessa, jonka Joutsenten reitin hallitus hyväksyi viime kokouksessaan.

Asiapaperissa Joutsenten reitti on linjannut suuntaviivat vuosien 2023-2027 kehittämisen painopisteiksi toimialueellaan, eli Sastamalassa, Huittisissa, Hämeenkyrössä ja Punkalaitumella.

Strategia on nimeltään Lasten ja nuorten, tuottajien ja yrittäjien sekä kylien ja korttelien paikallinen kehittämisstrategia.

Strategiatyön pohjaksi Joutsenten reitti toteutti keväällä alueen paikallislehtien kanssa yhteistyössä kyselyn asukkaille. Vastausten perusteella seudulla koetaan tärkeimmiksi toimenpiteet, joilla edistetään yritysten kasvua ja uusien työpaikkojen luomista, tuetaan lasten ja nuorten henkistä hyvinvointia sekä harrastusmahdollisuuksien lisäämistä, autetaan osaavan työvoiman saantia ja maahanmuuttajien työllistymistä sekä hyödynnetään uusiutuvaa energiatuotantoa ja tuotannon sivuvirtoja.

Joutsenten reitti kertoo tiedotteessaan, että uuden kehittämisstrategian mukaisten hankkeiden tukeminen voi näillä näkymin alkaa vuoden 2023 puolivälissä.

Joutsenten reitin nykyinen leader-rahoituskausi päättyy tänä vuonna. Kuluvan vuoden rahoituskehyksestä on jäljellä vielä kolmannes.

Päättyvällä kaudella, vuosina 2014-2022, alueella on käynnistetty yhteensä 310 hanketta ja 14 Nuoriso-Leader-hanketta osana Luova Laakso -kehittämisstrategian toteuttamista.

Lue alla olevasta koosteesta, mihin kaikkeen leader-tukea on viime kuukausina saatu.

Lue lisää: Sastamalalainen lemmikkihotelli laajentaa – koirapaikkoja lähes puolet lisää

Lue lisää: Katso tästä: Nämä hankkeet saavat Leader-rahoitusta Sastamalassa

Lue lisää: Jälleen uusia padelkenttiä Sastamalaan, Häijääseen myös biitsikenttä – Nämä liikuntainvestoinnit saavat tukea

Lue lisää: Kiikkaan uusi tuotantohalli, Illossa vaihtuu paloaseman lämmitysmuoto, Lantulassa parannetaan reittiopasteita

Lue lisää: Kiikoislainen Sari Kukkonen, 42, kehitti naisellisen työvaatteen, jolla on näkyvyyttä – ”Naisilla on vyötärö, niin miksi emme näyttäisi sitä”

Lue lisää: Hyvinvointihoitolarakennus Mouhijärvelle ja savusauna Kiikoisiin – Joutsenten Reitti puoltaa uusia hankkeita

Lue lisää: Leader-tukea tulossa taas Sastamalaan – Apua esimerkiksi rengashyllyihin, yrityksen uuteen kuljetusratkaisuun ja seurantalon ikkunaremonttiin

Lue lisää: Yhteistyötä Ellivuoreen, mielen tasapainoa työelämään ja uusia hankintoja yrityksille – Nämä viisi sastamalalaishanketta käynnistyvät leader-tuella

Lue lisää: Junaradan alikulkuun tulossa katutaidetta Karkussa – Kyläyhdistys käynnistää taidetyöpajat

Lue lisää: Häijäässä avautuu uusi kuntosali – Näin 32-vuotias yrittäjä kertoo suunnitelmistaan

Lue lisää: Häijääseen tulossa yksityinen lääkäri- ja terveysalan yritys, joka vie palveluita myös asiakkaiden luokse

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos